SpaceX vrea să conecteze telefoanele 5G direct la sateliţii lui Elon Musk din 2023

Scris de | 27 august, 2022
SpaceX vrea să conecteze telefoanele 5G direct la sateliţii lui Elon Musk din 2023

Elon Musk a dat lovitura, reuşind să asocieze proiectul SpaceX Starlink cu operatorul american T-Mobile. Împreună ei promit acoperire în toate zonele posibile şi conectivitate pe telefoanele 5G disponibilă încă din 2023. Avem detalii mai jos.

Până acum Starlink oferea acoperire celor care îi cumpărau antena şi abonamentul lunar, cu un setup şi un preţ bine stabilit. Se putea comanda acel rig inclusiv la noi. Ei bine, pe 26 august T-Mobile a ţinut un eveniment live, în cadrul căruia a prezentat alături de SpaceX Starlink V2. Aceşti sateliţi pot transmite semnal direct spre telefoane mobile şi automobile Tesla şi asta din orbita Pământului. Pentru început totul se desfăşoară în SUA, sub oblăduirea operatorului T-Mobile.

Abonamentul creat cu această ocazie se numeşte „Coverage Above and Beyond” şi funcţionează în spectrul de bandă mijlocie disponibil în State. Majoritatea smartphone-urilor moderne se pot conecta la el şi asta fără un echipament special. SpaceX şi T-Mobile vor să elimine toate zonele moarte, fără semnal din SUA, de la Marele Canion la mlaştinile din Louisiana. Pentru început Elon Musk afirmă că Starlink V2 va fi excelent pentru apeluri vocale şi mesaje scrise, dar nu pentru activităţi ce necesită o mare lăţime de bandă. Fiecare zonă acoperită de reţea va oferi la început între 2 şi 4 Mbps.

Noii sateliţi au antene de mari, foarte mari dimensiuni, conform lui Musk, cu diametru de 5-6 metri şi vor fi lansaţi cu viitoarele zboruri Starship. La final de eveniment SpaceX a extins invitaţia de colaborare şi spre alţi operatori la nivel global. De văzut cum rămâne cu parteneriatul Tesla + AT&T, pentru vizualizare de trafic live, hărţi, streaming muzical.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge