Amazon Prime Video anunţă serialul „Blade Runner 2099”

Scris de | 17 septembrie, 2022
Amazon Prime Video anunţă serialul „Blade Runner 2099”

După ce Jared Leto a reuşit să nu strice şi filmul Blade Runner de acum aproape jumătate de deceniu, super producţia lui Riddley Scott va deveni serial Amazon. Amazon Prime Video va produce şi difuza serialul „Blade Runner 2099”, o producţie live action.

În 2021 Adult Swim realizase o serie anime inspirată de Blade Runner, cunoscută ca „Blade Runner: Black Lotus”. Judecând după titlul noului serial, acţiunea sa se va petrece la 50 de ani după acţiunea din „Blade Runner 2049”. Originalul a apărut în 1982, regizat de Riddley Scott, care tocmai venea după succesul primului „Alien”. În acel film clasic cyberpunk juca Harrison Ford, ca un poliţist numit Rick Deckard într-un oraş futurist. El vâna umanoizi modificaţi genetic cunoscuţi ca „replicants”.

La 35 de ani după, în 2017, Ryan Gosling devenea vânător de replicanţi în „Blade Runner 2049”. Amazon e pe cai mari, după ce tocmai a început să difuzeze în această toamnă serialul „Lord of the Rings: The Rings of Power”, chiar dacă el a polarizat foarte multă lume. Gigantul lui Bezos afirma că 25 de milioane de persoane din toată lumea au privit premiera serialului LOTR. Aceasta a fost cea mai de succes premieră din istoria platformei de streaming.

Revenind la „Blade Runner 2099”, de el se va ocupa Silka Lusia, care a lucrat la serialul „Halo” şi a creat thrillerul SF pentru Apple TV+ „Shining Girls”. Ni s-a promis că serialul va păstra temele, spiritul şi intelectul predecesorilor.

Etichete: , , ,

Sursa: The Guardian