Dacia a prezentat conceptul Manifesto, un buggy electric la Paris Motor Show

Scris de | 19 septembrie, 2022
Dacia a prezentat conceptul Manifesto, un buggy electric la Paris Motor Show

Dacia a ajuns subiect de conversaţii în lumea maşinilor electrice mulţumită noului său vehicul, Dacia Manifesto. E vorba despre o maşină electrică, un buggy mai precis, ce va fi expus în stadiul de concept la Paris Motor Show 2022. Chiar dacă acest vehicul nu va fi produs în serie, el pune bazele viitoarelor automobile Dacia.

Arătând ca o combinaţie dintre o maşină din jocul Halo şi un Cybertruck, maşina Dacia Manifesto nu are uşi şi nici ferestre. Manifesto este al cincilea concept Dacia şi este un automobil de teren, fără parbriz şi lunetă. În partea din spate avem în locul hayonului o suprafaţă plată, care poate servi ca spaţiu de lucru. Pneurile sunt unele fără aer, iar husele scaunelor se pot folosi ca saci de dormit. Singurul far al acestui buggy se află în faţă şi se poate scoate, pentru a fi folosit la explorare a mediului din jur.

Manifesto poate integra un smartphone pe bordul său, pentru o soluţie de conectare simplă şi economică. Ceva de gen avem şi pe Logan şi Sandero. YouClip e sistemul care permite fixarea uşoară pe bord a unor accesorii. Conceptul foloseşte tracţiune integrală, are gardă la sol generoasă şi anvelope mari. Caroseria e ranforsată pentru cele mai dure trasee, iar maşina poate fi spălată la interior fără a suferi daune, cu un furtun cu apă.

Puteţi fixa obiecte pe platfon cu mare uşurinţă, folosind un sistem modular şi amovibil. Plăcile de surf şi bicicletele ar putea fi ţinute acolo. S-a folosit mult plastic reciclat aici, dar şi lemn de plută, acesta din urmă la planşa de bord. Manifesto este definit ca „robust”, „eco smart” şi „cool”. Blocul optic cu tehnologie LED e cel care se poate desprinde de vehicul pentru a deveni o lanternă de mare putere.

Etichete: , , , , ,

Sursa: arenaev