Dynamic Island ajunge pe toate modelele de iPhone anul viitor

Scris de | 19 septembrie, 2022
Dynamic Island ajunge pe toate modelele de iPhone anul viitor

Principalul motiv de discuții după evenimentul de lansare pentru iPhone 14 a fost Dynamic Island, cutout-ul introdus de Apple pe noile sale telefoane din gama Pro, care vine cu o mulțime de animații și funcții diferite, transformând practic zona din jurul camerei într-un soi de task manager, de unde poți schimba între diferite aplicații cu ușurință.

Vestea bună este că Apple plănuiește să introducă această funcție pe toate variantele sale începând cu 2023, astfel că nu doar telefoanele cu Pro și Pro Max în coadă vor beneficia de un Dynamic Island. Zvonul a apărut de la Ross Young, un display analyst, care a notat într-o postare pe Twitter (observată de MacRumors) că se așteaptă ca Apple să facă acest cutout standard începând cu anul viitor.

Este o mișcare ușor de înțeles din partea Apple, aducerea Dynamic Island pe toate modelele de iPhone 15 oferind dezvoltatorilor de aplicații un motiv și mai mare de a introduce funcționalități care să se folosească de cutout-ul din telefoanele companiei din Cupertino. De asemenea, introducerea Dynamic Island și pe variantele non-Pro le-ar face pe acestea mai atractive pentru consumatori și ar aduce o noutate semnificativă pe telefoanele care parcă au fost mai neglijate de Apple în ultimii ani.

Există însă și o veste proastă: cum noutățile multiple și Apple nu fac tocmai casă bună, se pare că funcția Pro Motion, adică integrarea ecranelor cu rată de refresh de 120Hz, va rămâne disponibilă și anul următor numai pe variantele Pro. Motivul ar fi un lanț de aprovizionare care „nu poate suporta” introducerea acesteia și pe modelele mai ieftine. Astfel, Pro Motion ar putea ajunge pe iPhone-urile „vanilla” abia în 2024.

Etichete: , , , ,