MSI anunță noi plăci video bazate pe GPU-urile Nvidia Ada Lovelace RTX 4080 și RTX 4090

Scris de | 22 septembrie, 2022
MSI anunță noi plăci video bazate pe GPU-urile Nvidia Ada Lovelace RTX 4080 și RTX 4090

MSI a prezentat abordarea proprie a noilor serii de procesoare grafice NVIDIA GeForce RTX 4090 și RTX 4080, cu plăci video care unifică cele mai noi tehnologii grafice, designul mai performant al circuitelor electronice și răcirea mai bună.

Propulsată de noua arhitectură NVIDIA Ada Lovelace, cea de a treia generație de plăci grafice RTX seria GeForce RTX 40 este mai rapidă, oferind jucătorilor și creatorilor un salt în ceea ce privește performanța, randarea neuronală și mai multe capabilități ale platformei. Acest progres în tehnologia GPU oferă acces spre cele experiențe de joc mai imersive, funcții de inteligență artificială și fluxuri de lucru mai rapide pentru crearea de conținut.

Prezentarea generală a plăcilor grafice MSI GeForce RTX seria 4090/4080

MSI introduce următoarele serii de plăci grafice bazate pe noua arhitectură NVIDIA Ada Lovelace:

SUPRIM

Plăcile SUPRIM sunt concepute pentru performanță și eficiență. Prin răcirea TRI FROZR 3S, soluție de răcire cu aer de la MSI, căldura este disipată eficient de la componentele critice ale plăcii cu ajutorul unui sistem ce include TORX FAN 5.0, până la 10 conducte Core Pipes, aripioare Airflow Control cu noile margini Wave-curved 3.0 și aripioare de răcire anterograde. În centrul lor, modelele bazate pe RTX 4090 și RTX 4080 16G au o cameră de vapori, în timp ce modelul bazat pe RTX 4080 12G se va lăuda cu o bază de răcire din cupru placat cu nichel.

SUPRIM LIQUID

Pe lângă versiunile răcite cu aer ale seriei SUPRIM, această generație va introduce de asemenea și o versiune cu numele SUPRIM LIQUID. Disponibilă doar pe GeForce RTX 4090, această serie implementează un sistem de răcire cu lichid în circuit închis care menține temperaturile mai scăzute pentru a permite o performanță mai bună. Radiatorul de 240 mm este răcit de o pereche de ventilatoare MSI Silent Gale P12 de 120 mm, concepute pentru a oferi o presiune a aerului mai mare la un nivel de zgomot mai redus. Un singur ventilator TORX 5.0 deasupra unui radiator dedicat asigură o răcire adecvată pentru componente.

GAMING TRIO

Seria GAMING TRIO a fost reîmprospătată cu un aspect nou, păstrând în același timp echilibrul între performanță, răcire și zgomot redus. În fruntea acestei serii de produse se află noul design TORX Fan 5.0 cu perechi de câte trei pale de ventilator conectate între ele printr-o legătură exterioară și formând o structură care concentrează fluxul de aer în sistemul de răcire actualizat Tri Frozr 3.

Nucleul sistemului de disipare termică pentru modelele bazate pe RTX 4090 și 4080 este reprezentat de placa de bază pentru răcire din cupru placat cu nichel. Noua serie GAMING TRIO este prevăzută și cu un BIOS dual pentru a permite comutarea între modul Silent și modul Gaming pentru mai multă performanță. O placă posterioară din metal periat, cu design flow-through rigidizează placa grafică asigurând în același timp o acțiune de răcire pasivă prin intermediul plăcilor termice.

SUPRIM, SUPRIM LIQUID și GAMING TRIO vor forma vârful de gamă al seriei MSI GeForce RTX 40. Cu toate acestea, alte serii sunt planificate să sosească în viitorul apropiat.

Etichete: , , , , ,