Hilton va realiza camere în spațiu pentru astronauți

Scris de | 26 septembrie, 2022
Hilton va realiza camere în spațiu pentru astronauți
Foto: NASA

Stația Spațială Internațională va fi dezafectată în 2031, însă NASA a contactat deja mai multe companii private pentru construirea unor noi habitate locuibile pe orbita joasă a Pământului, și cel puțin unul dintre acestea ar trebui să intre deja în folosință până la sfârșitul deceniului. Un astfel de contract a fost încheiat cu Voyager Space, Nanoracks și Lockheed Martin, iar în horă ar urma să intre și Hilton, care se va ocupa de design-ul și dezvoltarea camerelor în care vor sta astronauții la bordul stației, denumită Starlab.

„Starlab va fi mai mult decât o destinație, va fi o experiență mai artistică și unică odată cu infuzia de inovație, expertiză și reach global al echipei Hilton” a declarat Dylan Taylor, CEO-ul Voyager Space. „Voyager și Hilton sunt concentrate pe crearea unor soluții inovative pentru viitorul umanității și acest parteneriat deschide noi posibilități către ceea ce este posibil pentru explorarea și locuirea în spațiu, în deplin confort.” a adăugat Taylor.

Chris Nassetta, președintele și CEO-ul Hilton a spus că „această colaborare subliniază angajamentul nostru de a oferi căldură și lumină în mediul ospitalier și de a oferi o ședere plăcută – fie aceasta pe pământ sau în spațiu”. Anul trecut, NASA a oferit 160 de milioane de dolari Voyager Space și partenerilor săi pentru a construi Starlab. Stația va putea găzdui până la patru astronauți odată și va conține laboratoare de ultimă generație, dotate pentru experimente în spațiu, ce vor continua munca începută de ISS.

Agenția spațială americană a mai încheiat contracte și cu alte companii private, în speranța că măcar una dintre acestea va putea trimite pe orbită o nouă stație, până la sfârșitul lui 2030. Ceilalți parteneri ai NASA sunt Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, și Northrop Grumman. Prin programul Commercial LEO (Low-Earth Orbit) Destinations, agenția speră să economisească aproximativ 1 miliard de dolari anual.

Etichete: , , , ,