Silent Hill revine după ani şi ani de pauză; Un joc nou va fi anunţat pe 20 octombrie

Scris de | 18 octombrie, 2022
Silent Hill revine după ani şi ani de pauză; Un joc nou va fi anunţat pe 20 octombrie

După ani şi ani de pauză şi speranţă din partea fanilor jocurilor horror, Konami ne face o surpriză şi confirmă că va anunţa „ceva legat de Silent Hill” pe 20 octombrie 2022. Compania japoneză care a obţinut grosul veniturilor din PES în ultimii ani vrea să redeschidă capitolul Silent Hill.

Franciza începută prin 1998 şi care a inclus şi două filme de lung metraj şi aproximativ 8-9 jocuri în serie părea să se oprit cu titlul „Downpour”. Tweet-ul postat de Konami duce spre un nou site Silent Hill, dar fără extra informaţii. Masahiro Ito, designer de monştri şi art director pentru primele 3 jocuri Silent Hill a dat un retweet postarii. Ito confirmase încă din 2020 că lucra la un nou titlu, alături de o echipă în cadrul Konami.

O serie de imagini şi artwork-uri create de Ito a scăpat pe web la început de an. Imaginile ar avea legătură cu un teaser jucabil în stil P.T. O agenţie sud coreeană de rating-uri a certificat recent un joc numit „Silent Hill: The Short Message”. Zvonurile au menţionat şi că există un remake al celor de la Bloober pentru Silent Hill 2. Bloober Team e cunoscută pentru Layers of Fear şi Medium şi a anunţat un parteneriat cu Konami cu ceva vreme în urmă.

Un al treilea zvon menţionează o serie episodică, axată pe poveste şi mai puţin pe acţiune. Între timp Christophe Gans, regizorul excelentului film „Silent Hill” din 2006 a declarat că lucrează la scenariul unui al treilea film. Au trecut 10 ani de la Downpour şi tot ce am reţinut a fost faptul că Jonathan Davis de la Korn a compus o melodie pentru soundtrack. Se lucrează intens la un Silent Hill nou cunoscut ca „Silent Hills”, dar a fost anulat în 2015 când Kojima a plecat de la Konami.

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon