Hideo Kojima anunță un parteneriat cu Xbox Game Studios pentru un joc care va folosi cloud-ul

Scris de | 15 iunie, 2022
Hideo Kojima anunță un parteneriat cu Xbox Game Studios pentru un joc care va folosi cloud-ul

În cadrul evenimentului Microsoft şi Bethesda de pe 12 iunie, Hideo Kojima a anunţat un parteneriat cu Xbox Game Studios, care a ridicat multe sprâncene. Asta pentru că vizionarul dezvoltator era cunoscut pentru colaborarea cu Sony şi pentru jocurile lansate pe PlayStation.

Cele două entităţi au colaborat la acest titlu, despre care încă nu ştim mare lucru. Hideo Kojima a intrat live la Bethesda Games Showcase prin apel video, pentru a vorbi despre proiect. Ar fi vorba despre „un joc pe care dorea să îl facă de multă, multă vreme”. Ni se promite şi „un joc cum nu a mai fost până acum”, dar şi utilizarea tehnologiei cloud Xbox.

Hideo Kojima s-a despărţit de Konami în 2015 şi a fondat Kojima Productions tot atunci. Primul său joc important lansat a fost Death Stranding, în colaborare cu Sony PlayStation în 2019. Ştiam că deja se lucrează la o parte a doua şi există şi spectrul reluării proiectului Silent Hill PT. La el lucra Kojima alături de Guillermo del Toro înainte să se despartă de Konami. 

Problema e că Team Silent a rămas la Konami, iar proiectele SH ar fi trecut în regim de outsourcing, atribuite unor companii third party că Bloober din Polonia de exemplu. Prezentarea Bethesda a mai inclus dată de lansare a lui Overwatch 2, gameplay Redfall şi conţinut nou Sea of Thieves.

Etichete: , , , ,