iPad 10, noul iPad „de buget” de la Apple are design complet nou şi port USB-C

Scris de | 19 octombrie, 2022
iPad 10, noul iPad „de buget” de la Apple are design complet nou şi port USB-C

Pe 18 octombrie Apple a dezvăluit cele mai noi tablete ale sale, schimbând şi modul în care se raportează la iPad-ul de buget. Aşa numitul iPad 10 devine un soi de iPar Air Lite. El a debutat alături de noi modele iPad Pro şi avem detalii despre tableta cea „ieftină” mai jos.

iPad 10th gen primeşte un procesor Apple A14, găsit la interiorul lui iPhone 12. Are muchii mai înguste ale ecranului, o ramă plată şi nuanţe vii. Are cam aceleaşi dimensiuni ca şi iPad 9, doar că muchiile mai subţiri îi permit să integreze un ecran mai mare, de 10.9 inch. Încă există Touch ID pentru deblocarea dispozitivului, dar butonul cu acel senzor a fost mutat în zona de sus. iPad-ul actualizat primeşte şi un panou Liquid Retina, cu rezoluţie de 2360 x 1640 pixeli şi 500 nits de luminozitate.

Camera din spate este una de 12 megapixeli, cu senzor nou şi filmare 4K şi slow motion la 240 FPS. Camera frontală de 12 MP a fost mutată pe muchia din landscape, are lentila ultrawide şi e gândită pentru apeluri video mai mult decât selfie. Portul Lightning a dispărut, înlocuit acum de un USB-C, semn că Apple chiar se aliniază la cerinţele din partea UE. Ce a rămas valabil este suportul pentru Apple Pencil de generaţie 1, care se încarcă acum doar cu un adaptor de la Lightning la USB-C.

Tableta este disponibilă deja, cu preţ de pornire de 579 de euro, pentru versiunea Wi-Fi cu 64 GB stocare. E un salt destul de mare de la preţul de pornire al lui iPad 9. Nu e ieftină nici tastatura Magic Keyboard Folio, care costă 299 de euro şi se conectează via magnet şi Smart Connector.

Etichete: , , , ,