Apple confirmă mutarea la USB-C, aruncând săgeți către UE

Scris de | 26 octombrie, 2022
Apple confirmă mutarea la USB-C, aruncând săgeți către UE

Inevitabilul se va produce în curând, iar iPhone-urile vor face în sfârșit mutarea către porturi de încărcare USB-C, confirmarea venind chiar de la Apple, prin vocea lui Greg Joswiak, vicepreședinte al diviziei de marketing global. Într-o discuție cu Joanna Stern de la Wall Street Journal, Joswiak a spus (despre trecerea la USB-C) că „în mod evident, va trebui să ne conformăm. Nu avem de ales”.

Stern a întrebat, într-o discuție cu Joswiak și Craig Federighi, vicepreședintele diviziei de software a companiei din Cupertino, când am putea vedea USB-C-ul pe iPhone-uri. Răspunsul lui Joswiak a fost „europenii sunt cei care dictează timpul pentru consumatorii din Europa”, referindu-se la legea recent aprobată de Uniunea Europeană și care va face ca „toate telefoanele mobile și tabletele să folosească USB-C până în toamna lui 2024”. Joswiak nu a răspuns însă cu privire la eventualitatea de a păstra conectorul Lightning în afara Uniunii.

Reprezentantul Apple nu a ratat însă ocazia de a arunca săgeți către organizația europeană, demonstrând astfel că Apple nu este mulțumită de faptul că va fi obligată să facă această mutare. Înainte să răspundă la întrebare, Joswiak a subliniat că gigantul din Cupertino a preferat anterior să meargă pe propriul său drum și să aibă încredere în inginerii săi în loc să fie forțat să adopte standardele de hardware ale industriei.

El a mai sugerat și că brick-urile de încărcare moderne, care au cabluri detașabile, au rezolvat în mare parte problema standardizării, iar mutarea iPhone-urilor de la un conector Lightning la unul USB-C ar cauza foarte multe deșeuri electronice – lucru ironic, ținând cont că Apple și restul producătorilor care au decis să elimine complet brick-ul din cutie creează mai multe probleme de sustenabilitate decât rezolvă, așa cum am arătat în acest video.

Apple ar mai avea o alternativă de a evita trecerea la USB-C: lansarea acelui iPhone fără porturi mult zvonit, care s-ar putea încărca doar wireless. Însă o lansare în următorii doi ani pare totuși prea optimistă pentru această variantă.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple confirms the iPhone is getting USB-C