Tesla îşi retrage ATV-ul pentru copii din cauza pericolului de rănire

Scris de | 28 octombrie, 2022
Tesla îşi retrage ATV-ul pentru copii din cauza pericolului de rănire

Atunci când Tesla a prezentat Cybertruck-ul cu 3 ani în urmă a oferit şi teasere cu privire la un ATV. Pe numele său Cyberquad, acesta era destinat celor mici. El era lansat în decembrie 2021 şi de atunci nu am mai auzit mare lucru. Iar acum produsul este… retras.

Tesla Cyberquad e gândit pentru copii şi vine cu o baterie de 288 Wh, care oferă o autonomie de 24 kilometri. În mare poate rula o oră cu o încărcare completă. Are şi o viteză de 20 km/h şi o limită de greutate de 70 de kilograme. Preţul este de 1900 de dolari şi se putea comanda prin magazinul online Tesla… până recent. La mai puţin de un an după lansare, ANPC-ul american a stabilit prin teste ca acest ATV este nesigur pentru copii şi cei tineri.

Compania Radio Flyer, contractată de Tesla pentru producţie e nevoită să retragă toate unităţile. Peste 5000 de unităţi sunt afectate de această retragere. Conform comunicatelor de presa din SUA, agenţia care a făcut testele a descoperit că ATV-ul Tesla nu întruneşte standardele de siguranţă pentru ATV-uri pentru copii. Specificaţiile suspensiei şi presiunea maximă din pneuri nu sunt în grafic cu cerinţele oficiale. Astfel, vehiculul e predispus la accidente, rănirea pasagerului.

Nu există nici un plan clar de acţiune, pentru importul, vânzarea, distribuirea în SUA, încă un lucru penalizat. După ce a primit ordinul de retragere, Radio Flayer şi-a informat clienţii să se oprească din a folosi ATV-ul. Părinţii i-au scos motion controllerul pentru a îl dezactiva permanent. Clienţii vor primi banii înapoi.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear