Black Friday 2022: De zece ori mai multe comenzi pe zi față de o perioadă obișnuită

Scris de | 10 noiembrie, 2022
Black Friday 2022: De zece ori mai multe comenzi pe zi față de o perioadă obișnuită

Black Friday 2022 include în promoție aproape toată gama de produse și promovează intens ofertele la credite bancare și la rate pentru cumpărături din magazine locale și din străinătate, spre deosebire de anii anteriori, arată o analiză White Image. Potrivit acesteia, retailerii care au lansat cât mai devreme ofertele de Black Friday înregistrează cu până la 10 ori mai multe comenzi pe zi față de o zi fără reduceri.

În același timp, campanii tot mai mari de Black Friday fac și furnizorii de servicii telecom la abonamente de telefonie mobilă, de cablu TV și internet, magazinele de bricolaj la produse de amenajarea casei și a grădinii și cele de cosmetice la toată gama de produse, dar și furnizorii de instalații termice și alte soluții de încălzire. În continuare cel mai mare volum de produse la promoție îl au magazinele electronice și electrocasnice și cele de fashion.

Potrivit unei analize a companiei de email marketing, retailerii care au început campania de Black Friday mai devreme de 11 noiembrie au înregistrat de până la 10 ori mai multe comenzi online pe zi comparativ cu o zi obișnuită. Astfel, companiile au creșteri între 30% și 200% ale volumului de tranzacții.

Așteptându-se la vânzări mai mari cu până la 200%, companiile investesc în medie între 3.000 și 15.000 de euro în pregătirea campaniilor și promovarea produselor sau serviciilor prin email și SMS de Black Friday, potrivit datelor White Image.

Pentru a-și maximiza vânzările, o parte din investiție este concentrată în tehnologie pentru crearea profilului publicului țintă, care implică două tactici eficiente: în mod direct – prin obținerea de răspunsuri la diverse chestionare despre produsele preferate și în mod indirect – prin monitorizarea comportamentului utilizatorilor în mediul online privind produsele vizualizate sau comandate anterior pe un site.