Red Bull a lansat o trotinetă electrică, cu autonomie de 60 de kilometri

Scris de | 15 noiembrie, 2022
Red Bull a lansat o trotinetă electrică, cu autonomie de 60 de kilometri

Ultima dată când o scuderie de Formula 1 a avut legătura cu lumea trotinetelor electrice era când Xiaomi a făcut echipă cu Mercedes-Benz pentru a co-brandui o serie de astfel de vehicule. Acum răspunsul vine dn tabăra Red Bull Racing, care şi-a lansat propria trotineta electrică.

Are un design sportiv, în culorile scuderiei şi vine cu o viteză maximă de 45 km/h şi autonomie de până la 60 de kilometri. Produsul se numeşte RBS#1 şi este un e-scooter în culori roşu-negru şi care îşi inspiră unele dintre funcţii de la monoposturile Red Bull. Are frâne foarte solide (4 pistoane şi disc), un motor electric de 750W şi o baterie de 760 wh. Vine cu pneuri generoase ca dimensiuni, care îi asigură o rulare fără probleme şi pe teren dificil.

Designul său include fibră de carbon şi o construcţie solidă, pentru un total de 23 de kilograme. Maşinăria e creată de aceiaşi ingineri care au produs şi maşinile de Formula 1 Red Bull. Este folosită fibră de carbon peste tot, de la deck la ghidon. Bateria se încarcă în 5 ore, iar pneurile de 11 x 5.5 inch semi slick includ şi jante din aluminiu. Există şi un ecran LCD tactil pentru control, far frontal şi far spate, inspirate de bolizii din F1. Vehiculul are certificare IP65, ceea ce înseamnă că rezistă la jeturi de presiune redusă de apă.

Preţul e pe măsura brandului: 6000 de dolari. Vehiculul se poate precomanda chiar acum, dar clienţii trebuie să depună un avans de 600 de dolari, ca la automobilele Tesla.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina