LG Display a creat „difuzoare invizibile”, care se pot integra oriunde în automobil

Scris de | 22 noiembrie, 2022
LG Display a creat „difuzoare invizibile”, care se pot integra oriunde în automobil

LG Display a dezvăluit în această săptămână un set de difuzoare „invizibile”, care se pot integra oriunde în automobil. LG Display este ramura celor de la LG Electronics care produce panouri pentru ecrane, inclusiv cele rulabile şi wraparound.

Acum a creat nu un display ci un Thin Actuator Sound Solution (TASS), care renunţă la toate componentele clasice ale unei boxe tradiţionale, dar oferă în continuare sunet de calitate. Renunţă la drivere, magneţi, bobine şi optează pentru o peliculă activată special. Vine sub forma unor panouri de mărimea unui paşaport (150 mm x 90 mm x 2.5 mm), care se pot integra oriunde în maşină, pe bord, pe tetiere, pe interiorul portierelor.

Acest TASS subţire poate emite sunetul prin vibraţii şi are 30% din greutatea şi 10% din grosimea unui speaker auto convenţional. Scopul celor de la LG Display a fost să creeze o boxă invizibilă pentru maşină. O variantă comercială a acestui dispozitiv se va lansa în 2023 şi vom vedea un demo la CES 2023. Tehnologia aceasta aminteşte de CSO (Cinematic Sound OLED), prezentată de LG Display pe un televizor OLED cu ceva vreme în urmă. Acolo sunetul era emis prin vibraţia panoului ecranului, fără a fi nevoie de speakere dedicate.

Şi Sony foloseşte ceva de gen pe televizoarele sale high end, precum Sony A95K. Pe lângă faptul că sunt foarte slim, aceste boxe pot creşte numărul de speakere pe care le poţi integra la interiorul unui automobil.

Etichete: , , , ,

Sursa: Digital Trends