iPhone 15 ar renunţa la muchiile plate în favoarea unora curbate, în stil MacBook

Scris de | 30 noiembrie, 2022
iPhone 15 ar renunţa la muchiile plate în favoarea unora curbate, în stil MacBook

iPhone 15 şi-a început scăpările devreme, poate chiar înainte de lansarea lui iPhone 15. Imediat după am aflat că ar putea exista un iPhone 15 Ultra în loc de iPhone 15 Pro Max. Acum descoperim mai multe detalii despre designul seriei iPhone 15.

Până acum ştim că vom avea o cameră telephoto periscop pe cel puţin un model, probabil 15 Ultra, în vreme ce Dynamic Island ar ajunge pe toate cele 4 modele. Variantele Pro primesc un nou CPU de 4 nanometri, iar toate telefoanele adoptă şi un port USB-C. Va fi totuşi o diferenţă între viteza de încărcare de pe iPhone 15 şi 15 Plus şi cea de pe variantele Pro şi Ultra.

Am aflat recent şi că Apple ar putea renunţa la butoanele fizice tradiţionale, înlocuite cu unele tactile, cu motoraşe cu vibraţii pentru feedback în spate. Cât despre design, Apple renunţă la rama pătrată adoptată de la iPhone 12 încoace, pentru una rotunjtă ca tribut pentr MacBook-uri. Se va face şi trecerea de la aluminiu şi oţel inoxidabil la titaniu.

iPhone 5c este invocat ca un exemplu de design rotunjt, amintind de bază unui MacBook Pro nou. Alţii compară designul cu Google Pixel şi Google Pixel 2. Există şi o ciclicitate a designurilor, care tocmai se încheie. iPhone 6, 7 şi 8 au avut designuri similare, în vreme ce iPhone X, Xs şi 11 au arătat cam la fel. Apoi iPhone 12, 13 şi 14 au instituit o nouă trilogie şi acum… iPhone 15 începe alta.

Titaniul ar permite şi scăderea greutăţii telefoanelor.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena