Poţi face Motion Capture la tine acasă cu Sony Mocopi, un soi de trackere pentru VR

Scris de | 30 noiembrie, 2022
Poţi face Motion Capture la tine acasă cu Sony Mocopi, un soi de trackere pentru VR

A trecut ceva vreme de când Sony a reinventat gaming-ul pe consolă cu acele controllere Sony Move în formă de baghetă cu care lumea juca tenis. Acum vine cumva în completarea lor, odată cu lansarea lui Sony Mocopi. Acestea sunt trackere de mişcare care sunt cel mai bine descrise ca „nişte AirTags pentru VR”.

Sony a lansat aceste dispozitive pentru epoca Metaverse, iar ele au rolul de a ne transforma corpul într-un avatar virtual care să oglindească mai bine mişcările, postura, fizicul nostru. Sony Mocopi e inspirat de senzorii Motion Capture folosiţi de actorii care sunt cartografiaţi corporal pentru reprezentarea în jocuri video sau filme cu mult CGI.

Mocopi este un sistem de motion tracking, care se bazează pe un set de mici dispozitive, de mărimea unui Apple AirTag. Gadgeturile sunt ataşate la cureluşe, care se pot purta pe cap, picioare, maşini şi şolduri. Odată ce le setaţi cum trebuie vă veţi sincroniza cu aplicaţiile Metaverse pentru a crea un avatar complet aliniat cu mişcările corpului vostru.

Sony vine şi cu un algoritm proprietar, care îţi permite să măsori mişcările şi să le urmăreşti în lumea virtuală. Compania japoneză va lansa pe 15 decembrie 2022 un SDK (software development kit), care se ocupă de interconectarea cu Unity şi Motion Builder. Astfel datele tale se vor transforma în animaţii 3D. Ai nevoie de minim un device cu Android 11 sau unul cu iOS 15.7.1 minim.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear