Xiaomi intră pe piaţa PC-urilor desktop; Cum arată primul său mini PC?

Scris de | 4 decembrie, 2022
Xiaomi intră pe piaţa PC-urilor desktop; Cum arată primul său mini PC?

Xiaomi trebuia să prezinte seria de telefoane Xiaomi 13 pe 1 decembrie 2022, dar a decis să îşi amâne evenimentul pentru o dată ulterioară. Tot la acel eveniment ar fi trebuit să prezinte şi noi ceasuri şi căşti. Ei bine acum aflăm că ne pregăteşte şi primele sale PC-uri desktop.

Xiaomi a ţinut un eveniment în spatele uşilor închise şi a prezentat deja o parte din aceste PC-uri. Unul este Xiaomi Host Mini PC, care are un format compact, mini desktop, nu chiar mini PC. Vine cu o sursă de 100W şi o configuraţie barebones. Va avea o înălţime redusă şi slot dual pentru GPU-uri, pe o placă de bază Mini-ITX. Încă nu e clar cum se va împăca un GPU dedicat cu sursa de 100W, dar poate că există mai multe configuraţii.

Carcasa are un design custom, cu butoanele Windows şi „M” desenate pe ea. Are şi un buton mecanic în spate şi vine cu capace dedicate la pachet. Celălalt sistem va fi un mini PC în stil Mac Mini/Intel NUC şi va folosi un procesor AMD Ryzen 7 6800H, un cip de 45W, alături de un GPU Radeon 680M RDNA2, 16 GB RAM şi 512 GB stocare SSD. Preţul va fi în jur de 570 de dolari.

Dacă totul merge bine cu aceste PC-uri de nişă, atunci Xiaomi ar putea lansa şi nişte modele de gaming pe viitor sau PC-uri desktop clasice. Ar putea apuca-o şi pe ruta celor de la Huawei, lansând PC-uri all în one. Mă aştept la preţuri foarte atractive.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina