Fuziunea Microsoft-Activision blocată de FTC în SUA

Scris de | 10 decembrie, 2022
Fuziunea Microsoft-Activision blocată de FTC în SUA

Aşa cum ne aşteptam fuziunea între Microsoft şi Actisivion-Blizzard s-a lovit de un zid, aparent unul fatal. FTC (Comisia Federală de Comerţ) din State a pornit un proces pentru a anula această fuziune. Avem detalii mai jos.

Totul pornea cu aproape un an în urmă, în ceea ce părea a fi cea mai mare achiziţie Microsoft de la Skype încoace, contra a 69 de miliarde de dolari de acast dată. The Washington Post scrie că FTC a votat pentru a bloca înţelegerea cu 3 voturi contra, 1 pro. 3 democraţi au votat în favoare şi un republican contra. Vă reamintesc că achiziţia s-a făcut când Activision avea probleme uriaşe la nivel de cultură organizaţională şi comportamentul angajaţilor şi directorilor.

Odată cu achiziţia a venit şi panica Sony, cu privire la faptul că ar putea pierde accces la seria Call of Duty. Mulţi s-au întrebat cum rămâne cu Overwatch şi World of Warcraft, care s-ar putea cantona pe Xbox şi PC. Evident şi Diablo şi-a schimbat ciclul de dezvoltare. Teama e că Microsoft le-ar „confisca” pe Xbox. Gigantul din Redmond a mai ieşit la cumpărături în lumea gaming-ului în ultimii câţiva ani: a cumpărat Bethesda la pachet cu ZeniMax Media, a cumpărat şi Minecraft şi planurile sale mari continuă.

Între timp a făcut Starfield exclusiv pe Xbox şi are planuri similare pentru seria Elder Scrolls. Agenţiile antitrust din China, Europa şi SUA s-au activat de ceva vreme. Posibil ca până la final Microsoft să cumpere doar o bucată din Activision, eventual doar Activision sau doar Blizzard.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear