Apple îşi va lansa casca VR/AR înainte de evenimentul WWDC 2023 din iunie

Scris de | 11 ianuarie, 2023
Apple îşi va lansa casca VR/AR înainte de evenimentul WWDC 2023 din iunie

După câţiva ani de speculaţii şi scăpări ne apropiem în sfârşit de momentul când Apple îşi va lansa casca de realitate virtuală. Headsetul ar urma să debuteze înaintea evenimentului clasic Apple WWDC 2023 din iunie.

Asta înseamnă că fie îl vedem imediat înainte de conferinţa pentru developeri, fie la evenimentul din primăvară, care de obicei ne aducea un nou Watch, iPad, MacBook, eventual iPhone SE. De această dată sursa este Mark Gurman, jurnalist Bloomberg, care a făcut dezvăluirea în cadrul podcastului său. Expertul a declarat că firma din Cupertino a finalizat deja produsul AR/VR.

Primim doar un anunţ înainte de WWDC, în vreme ce debutul în magazine are loc în toamna lui 2023. În ultima vreme mai toate scăpările legate de headsetul Apple au făcut referire la aşa numitul xrOS, sistemul de operare al căştii, inspirate de iOS. Produsul are toate şansele să se numească Apple Reality Pro şi va fi promovat întâi ca un dispozitiv pentru dezvoltatori, business-uri şi power useri.

Deja a fost creat un Apple Store în realitate augmentată, iar mai mulţi dezvoltatori au fost mutaţi pe proiectul xrOS decât pe iOS 17. Funcţiile augmented reality se vor activa automat când o persoană intră într-un Apple Store fizic. Când persoana va arăta spre un obiect fizic de acolo, va începe să primească informaţii despre el în AR. Asta ar revoluţiona shopping-ul.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena