Controllerul Google Stadia va putea fi folosit via Bluetooth în curând

Scris de | 17 ianuarie, 2023
Controllerul Google Stadia va putea fi folosit via Bluetooth în curând
foto via @worldnewsera.com

Chiar dacă Google a închis serviciul Stadia şi va trage definitiv obloanele pe 18 ianuarie, se pare că avem totuşi veşti bune pentru cei care îi apreciau controllerul. Acesta se va putea folosi şi via Bluetooth acum.

Google a anunţat că va lansa un tool special care va permite utilizatorilor să activeze Bluetooth pe controllerul Stadia. Aceasta era o funcţie latentă, dezactivată din firmware, pentru a menţine exclusivitatea Google. Odată activată funcţia, controllerul Stadia va putea fi folosit ca orice controller standard, cu alte dispozitive.

Asta nu se poate face în acest moment, de vreme ce dispozitivul Stadia e gândit să se conecteze direct la serviciul cloud. Update-ul le va permite clienţilor Stadia să continue să folosească produsul cu alte dispozitive în loc să să îl aibă inutil după 18 ianuarie.

Google a lansat şi un joc „de despărţire”, aşa numitul Worm Game, care aduce mai mult cu un Snake de pe un Nokia. A fost în uz intern ani buni şi era folosit pentru a testa funcţii Stadia. E gândit să fie minimalist şi un easter egg, iar acum e doar un mesaj de adio.

Personal mă întreb ce se aude cu serviciul de streaming de jocuri de la Amazon, Luna, deoarece nu am mai remarcat vreun progres din partea sa.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena