Apple şi Google somate să scoată TikTok din magazinele lor de aplicaţii

Scris de | 4 februarie, 2023
Apple şi Google somate să scoată TikTok din magazinele lor de aplicaţii

După ce TikTok a fost interzis în universităţi şi pe telefoanele angajaţilor guvernamentali din SUA, acum aplicaţia celor de la ByteDance are o nouă problemă. E vorba despre scrisoarea trimisă de senatorul Michael Bennet spre CEO-ul Apple şi Google.

Michael Bennet îi somează pe Tim Cook şi Sundar Pichai să scoată aplicaţia TikTok din magazinele Google Play şi App Store. Oficialul de stat insistă că downloadurile aplicaţiei să fie restricţionate, aceasta fiind doar una dintr-o serie de măsuri ale politicienilor din SUA contra TikTok. Vă reamintesc că pe vremea lui Trump s-a forţat vânzarea TikTok spre o companie americană, condiţionând astfel funcţionarea sa în SUA.

Între timp în regimul Biden lucrurile s-au mai relaxat, cel puţin până la final de an 2022. Atunci s-a interzis TikTok pe telefoane ale angajaţilor Guvernului, apoi în universităţi şi a fost şi scandalul cu jurnaliştii spionaţi de TikTok. Republicanii şi democraţii au solicitat colegilor lor şi administraţiei Biden să fie mai dură cu colectarea de date a lui TikTok.

Riscurile la siguranţa naţională sunt citate des. În plus politicianul mai sus menţionat se teme de manipularea publicului american, deoarece o treime din americani sunt expuşi la conţinut oferit de TikTok, care le poate schimba punctele de vedere. Şi UE a pus presiune pe TikTok să îşi schimbe regulile şi setările până în septembrie, sau va fi interzis în Europa.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge