Assassin’s Creed Valhalla este primul joc din istorie premiat cu un Grammy

Scris de | 8 februarie, 2023
Assassin’s Creed Valhalla este primul joc din istorie premiat cu un Grammy

Ceremonia Premiilor Grammy din weekendul trecut a adus şi o premieră din lumea gaming-ului. Assassin’s Creed Valhalla a devenit primul joc video care a primit un premiu Grammy, într-o categorie care tocmai a fost inaugurată.

E pentru prima dată când Grammy-urile au o categorie exclusivă pentru coloanele sonore de jocuri video. Ubisoft a fost prima premiată, pentru AC Valhalla, generând şi un moment comic, deoarece prezentatorul s-a chinuit să îi pronunţe numele. Jocurile video au mai fost nominalizate în trecut, precum Kirby în 2021 şi Civilization IV, dar nu într-o categorie dedicată pentru coloana sonoră.

Printre nominalizaţii din 2023 se numără următorii:

  • Austin Wintory – Aliens: Fireteam Elite
  • Bear McCreary – Call of Duty: Vanguard
  • Richard Jacques – Guardians of the Galaxy
  • Cristopher Tin – Old World
  • Stephanie Economou – Assassin’s Creed Valhalla/ Dawn of Ragnarok

Economou este compozitor şi violonist şi avea în descrierea Twitter „compozitor fără premii” până recent. Ea are în CV şi coloane sonore penru „Siege of Paris” din 2021 şi „Dawn of Ragnarok” din 2022, ambele DLC-uri pentru Assassin’s Creed: Valhalla. Soundtrack-ul jocului original Assassin’s Creed: Valhalla include o melodie originală foarte apreciată a lui Einar Selvik din trupa Gorgoroth. El a lucrat şi la serialul „Vikings”.

Etichete: , , , ,

Sursa: Kotaku