Canon a lansat aparatele foto EOS R50 şi R8, pentru creatori de conţinut

Scris de | 12 februarie, 2023
Canon a lansat aparatele foto EOS R50 şi R8, pentru creatori de conţinut

Canon tocmai a lansat două noi camere foto pentru creatorii de conţinut, EOS R50 şi EOS R8. Sunt gândite pentru cei care postează des pe YouTube, Twitch, Instagram. EOS R50 se vrea a fi un model de buget, care filmează în 4K.

Se laudă cu o captură a sunetului avansată şi cu o interfaţă mai intuitivă. Are şi un corp ergonomic şi multe moduri automate pe înţelesul tuturor. Cât despre specs, vine cu senzor APS-C de 24.2 megapixeli, care permite control asupra profunzimii. Astfel se pot crea capturi Bokeh arătoase. Filmează în 4K la 30 FPS şi suportă supraeşantionare la 6K. Pe partea de focalizare avem Dual Pixel CMOS AF II, care va detecta şi urmări oameni, animale de companie, plus vehicule.

A debutat la pachet cu acest EOS R50 şi un obiectiv tele compact, RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM, gândit special pentru aparatele foto APS-C din gama EOS R. E un obiectiv RF cu zoom 3.8.

Trecând la Canon EOS R8, acesta este un aparat foto full frame pentru fotografi. Are senzor CMOS de 24.2 megapixeli, ISO crescut şi dynamic range large. El e gândit pentru fotografia de eveniment, de peisaje, portret. Senzorul full frame aduce aceeaşi rezoluţie ca şi modelul EOS R6 Mark II. Oferă o viteză de citire crescută şi acces la mai multe funcţii avansate, inclusiv rolling shutter, cu captură la 40 de cadre pe secundă.

Oferă şi ISO mare cu zgomot redus, de până la 102.400. Cântăreşte doar 461 de grame, filmează 4K în 60 FPS, dar şi FHD la 180 FPS pentru slow motion. Şi el poate urmări subiecte cu un focus avansat, autofocus Dual Pixel CMOS AF II.

Nu avem preţuri dar detalii găsiţi aici.

Etichete: , , , , , ,