200 de cărţi pe Amazon sunt scrise de ChatGPT

Scris de | 22 februarie, 2023
200 de cărţi pe Amazon sunt scrise de ChatGPT

După ce a luat pâinea de la gură jurnaliştilor şi a unor creativi, acum ChatGPT ameninţă şi scriitorii. Azi aflăm cu surprindere că acest chatbot e creditat ca autor sau coautor pentru cel puţin de 200 de cărţi din Amazon Kindle Store.

Informaţia e publicată de Reuters, deci vine dintr-o sursă de încredere. Se pare că numărul de cărţi scrise de boţi ar putea fi mult mai mare de vreme ce politicile Amazon nu le cer autorilor să dezvăluie în mod clar dacă au folosit soluţii cu AI sau nu. E cel mai nou exemplu de utilizare a inteligenţei artificiale pentru a suplini mâna de lucru umană. Chiar şi într-un domeniu atât de ambiguu precum crearea de conţinut.

Totul a început în noiembrie, când OpenAI a dezlănţuit asupra lumii ChatGPT. Problema e că unii vor face cariere de scriitori punând chatboţi să scrie pentru ei. Lucrurile se complică la proze şi poezii. Ar fi utilă o semnătură electronică pentru a putea semnala astfel de creaţii. Un exemplu este o poveste pentru copii, „The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing”. Are 30 de pagini, este scrisă şi ilustrată de AI şi se vinde la 2.99 dolari bucata sau 9.99 pentru versiunea fizică.

Creatorul său, Brett Schickler a avut nevoie de doar câteva ore să o creeze via chatbot, deşi ce e drept a obţinut mai puţin de 100 de dolari până acum din vânzarea sa. E clar că trebuie mai multă transparenţă în acest domeniu şi deja publicaţia care adună povestioare SF Clarkesworld Magazine a fost inundată cu poveşti scrise de AI şi a început să le refuze. Urmează acum să apară tool-uri care pot detecta astfel de poveşti, proze, poezii, pentru că aparent există pattern-uri de găsit.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget