Apple încearcă iar să pună un glucometru fără înţepătură pe Apple Watch

Scris de | 23 februarie, 2023
Apple încearcă iar să pună un glucometru fără înţepătură pe Apple Watch

Două ambiţii a avut Tim Cook în ultimul deceniu la Apple: proliferarea tehnologiei Augmented Reality şi îmbunătăţirea stării de sănătate a celor care folosesc produse Apple. La câte ştiri vedem cu Apple Watch care salvează lumea de la fibrilaţie atrială, e clar că e pe drumul cel bun. Iar acum şi cei ce suferă de diabet vor primi ajutor.

De câţiva ani tot auzim că Apple vrea să pună un glucometru pe Apple Watch, ba chiar şi un etilotest. În acest moment purtabilul Apple monitorizează pulsul, saturaţia de oxigen, somnul, ciclul menstrual, paşii şi realizează şi EKG. Rivalii pot chiar măsură tensiunea arterială, temperatura şi alţi câţiva metrici vitali. Mark Gurman de la Bloomberg pare convins că Apple a reuşit să atingă „paşi vitali” în dezvoltarea unui glucometru integrat pe Apple Watch.

Printr-un proces cunoscut ca „spectroscopie prin absorbţie optică” va fi realizată măsurătoarea precisă a nivelului de glucoză din sânge, chiar şi fără a înţepa utilizatorul şi a îi preleva o picătură de sânge. Prototipul actual are mărimea unui iPhone, deci mai e de lucru până la format de Watch. O astfel de realizare ar face din ceasul inteligent Apple o unealtă medicală vitală pentru cei care suferă de diabet.

Apple Watch-ul a trecut prin mai multe identităţi: înlocuitor de iPhone, obiect de lux, dispozitiv de sănătate şi mai nou dispozitiv robust de fitness, prin Watch Ultra. Şi Google avea un proiect de genul, iar ramura Alphabet Verily a renunţat în 2018 la o lentilă de contact smart care monitoriza glicemia prin lacrimi.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Phone Arena