Apple Watch ar putea fi interzis în SUA; Iată de ce

Scris de | 12 ianuarie, 2023
Apple Watch ar putea fi interzis în SUA; Iată de ce

Apple are din nou probleme cu procesele şi brevetele, de această dată din cauza lui Apple Watch. Ceasul ar putea fi interzis în SUA, pentru că are o funcţie de pulsoximetru, invocată de altă companie drept motiv pentru proces.

Compania Masimo, specializată pe pulsoximetre şi tehnologii aferente a dat Apple în judecată încă din 2020. Doreşte interdicţia lui Apple Watch Series 6 şi a modelelor ulterioare, cu detecţie SpO2. Asta doar în Statele Unite, iar Apple a pierdut deja prima etapă a procesului. Un judecător asociat ITC (Comisia Internaţională de Comerţ din SUA) a decis că Apple a încălcat cu adevărat unul dintre brevetele Masimo legate de puls oximetre.

E şi o veste bună pentru Apple: judecătorul a decis că firmă din Cupertino nu încălca alte 4 brevete. Acum ITC va trebui să decidă dacă interzice importul de Apple Watch-uri care pot monitoriza nivelul de saturaţie a oxigenului din sânge. Până la urmă e doar o chestiune de bani. Dacă Apple va plăti pentru brevetele folosite, atunci procesele se vor termina.

Pe de altă parte totul a început cu o practică de poaching, Apple angajând foşti membri de bază Masimo, care au venit cu unele idei şi brainstorming de acolo. Deocamdată gigantul american se declară nemulţumit de decizia judecătorului.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina