Meta lucrează la „persoane AI” care vor sosi pe Instagram, Messenger şi WhatsApp

Scris de | 28 februarie, 2023
Meta lucrează la „persoane AI” care vor sosi pe Instagram, Messenger şi WhatsApp

Meta ia o pauză de la buzzword-ul Metaverse şi se alătură goanei după AI şi chatboţi. A anunţat că lucrează la „persoane AI”, creaturi digitale care vor fi de ajutor utilizatorilor produselor sale.

Practic, vom primi chatboţi cu AI integraţi în Facebook Messenger şi WhatsApp, dar şi în Instagram. Conţinuturile video şi „multi modale” vor avea de câştigat din astfel de proiecte. În viitorul apropiat vom vedea o axare mai mare pe tool-uri de creaţie şi expresie.

Gigatul social media şi-a coagulat echipele de AI generativ într-o singură echipă mare, pentru a evolua mai rapid în această zonă. Mark Zuckeberg avertizează totuşi că mai e mult de lucru până ce proiectul să dea roade. Ce e drept Facebook a introdus chatboţi în Messenger încă din 2016. De această dată însă nivelul a crescut mult. Toată lumea simte presiunea lui ChatGPT şi a soluţiilor Microsoft, inclusiv Google, deşi a dat chix în prima fază cu Bard.

Meta nu putea alege totuşi un moment mai prost. Veniturile sale sunt în plină scădere, iar pivotarea sa spre Metaverse costa miliarde de dolari la unitatea Reality Labs. A tăiat recent peste 11.000 de joburi din cauza scăderii veniturilor şi a situaţiei economice problematice.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget