Bilanțul Flip la 3 ani de activitate

Scris de | 7 martie, 2023
Bilanțul Flip la 3 ani de activitate

Flip oferă informații despre primii 3 ani de activitate. Conform datelor companiei, un smartphone recondiționat reduce cu 63%, în medie, consumul de CO2 asociat cu producerea de telefoane noi. Prin activitatea sa, start-up-ul românesc a contribuit, până acum, la salvarea a 3188 de tone de CO2, echivalentul potențialului de compensare a carbonului a 4 păduri de dimensiunea Parcului Herăstrău.

În cei 3 ani de activitate ai companiei, peste 210.000 de clienți unici au apelat la serviciile lor pentru a cumpăra sau a vinde telefoane, iar 9 din 10 consumatori recomandă Flip. Compania are în prezent peste 160 de angajați, iar în anul 2022 s-a extins și pe două piețe din regiune. Pe lângă opțiunea de vânzare a telefoanelor prin platformă, Flip colaborează și cu mari retaileri de electronice din țară (Flanco, eMAG, Samsung, Huawei) pentru a oferi consumatorilor serviciul de buyback chiar în locațiile acestora, utilizând o aplicație dedicată, Flip BuyBack. Prin aceste servicii contribuie la atenuarea cantității de e-waste generată de telefoanele care nu mai sunt utilizate, Flip devenind cel mai mare furnizor de buyback din țară. În prezent, este cea mai mare companie care recondiționează și vinde telefoane recondiționate pe piața din România.

În plus, compania și-a extins paleta de servicii și în zona de B2B, orientându-se către companiile prezente în România care doresc să facă alegeri mai sustenabile, oferind servicii de buyback sau de vânzare a telefoanelor recondiționate.

Până acum, peste 7500 de companii au apelat la serviciile oferite de Flip, cele mai multe din domenii precum FMGC, construcții, comerț sau HoReCa. Beneficiile oferite companiilor includ opțiuni de finanțare pentru IMM-uri, asigurându-se, în același timp, cele mai sigure practici de ștergere a datelor, prin certificarea ISO 17065.

Companiile devin din ce în ce mai atente la impactul pe care activitatea lor îl are asupra mediului și se orientează către soluții concrete. Vânzarea în regim buyback a telefoanelor folosite sau achiziționarea de telefoane recondiționate pentru angajați sunt două soluții la îndemână pentru atenuarea amprentei de carbon, pe care noi le oferim companiilor. Acestea pot folosi fondurile economisite printr-o atitudine mai responsabilă față de mediu pentru alte investiții. Până acum, am înregistrat venituri de 3.3 milioane de euro pe segmentul B2B, și am colaborat cu IMM-uri, multinaționale, dar și companii naționale.”, declară Nicolae Trofin, Chief Sales Officer pentru parteneriate de business la Flip.

Cea mai rapidă tranzacție înregistrată până acum pe platformă s-a realizat în 2 secunde. Compania a plătit peste 17.5 milioane de euro celor care au ales să își vândă telefoanele prin platformă, iar în anul 2022, plățile efectuate către aceștia au crescut cu 138% față de anul anterior. Orașele din care sunt cei mai mulți clienți ai Flip sunt București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța.

Flip a pornit din nevoia de a putea vinde și cumpăra telefoane recondiționate la cele mai înalte standarde tehnice, rapid și în siguranță. Am reușit să inovăm în acest domeniu, iar publicul are încredere în serviciile noastre. Vrem să păstrăm caracterul inovator al Flip în anii următori, și ne uităm la extinderea către alte piețe, dar și către introducerea unor noi categorii de produse pe platformă, pentru ca economia circulară și protejarea mediului înconjurător să se transforme dintr-un trend într-o obișnuință.”, declară George Moroianu, co-fondator Flip.

În anul 2022, după aproximativ 2 ani de activitate, compania s-a extins și pe piețele din regiune: în luna iunie în Bulgaria, iar în luna octombrie în Ungaria, unde sunt prezenți sub numele de Rejoy.hu. Compania a crescut de la 10 angajați în primul an de activitate, la peste 160 în prezent, dintre care 83 sunt specialiști în echipa de service. Spațiul a crescut și el, de la 30 mp în 2020, la peste 1000 mp astăzi, pentru a acomoda service-ul propriu la cele mai înalte standarde tehnice.

În primul an de activitate, Flip a înregistrat o cifră de afaceri de 2.5 milioane euro. În anul 2021, cifra de afaceri a crescut la 13 milioane de euro, iar în anul 2022, cifra de afaceri s-a triplat, ajungând la 36 de milioane de euro.

Etichete: , , , , ,