Un tânăr a înşelat eMAG cu achiziţii de 25.000 de lei, retururi fictive

Scris de | 7 martie, 2023
Un tânăr a înşelat eMAG cu achiziţii de 25.000 de lei, retururi fictive

În această perioadă a lichidărilor de stoc de primăvară descoperim şi o veritabilă „ţeapă” petrecută pe seama celor de la eMAG. Un tânăr a comandat haine şi telefoane de la acest retailer şi apoi a returnat cutii goale sau cu alte obiecte la interior.

Paguba se ridică la 25.000 de lei, dar tânărul de 21 de ani a fost prins. Ce făcea el? Comanda haine şi smartphone-uri de pe eMAG, apoi făcea cerere de retur şi trimitea la schimb cutiile goale sau cu alte obiecte la interior. A fost depistat, percheziţionat de poliţie şi reţinut. Totul s-a petrecut în perioada 28 octombrie 2022 şi 9 noiembrie 2022. Tânărul respectiv a folosit multiple conturi fictive şi identităţi inventate.

A fost solicitat returul pentru fiecare comandă şi au fost introduse în cutii alte bunuri decât cele cumpărate. A mai existat o strategie: cel care a făcut înşelăciunea a deschis şi închis uşa de la EasyBox fără a introduce vreo cutie. Astfel a avut parte şi de serviciile de returnare rapidă a sumelor de bani. Percheziţiile s-au făcut pe 1 martie 2023, când au fost ridicate unele dintre bunurile vizate.

În aceste condiţii e posibil să ne luăm adio de la politica eMAG de a returna banii în sub 30 de minute dacă returnezi produsul prin EasyBox. Depinde totuşi de cât de des apar fraude de genul.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gandul