S-a lansat platforma Joblandia, o nouă posibilitate pentru tineri de a descoperi companii și oportunități de angajare

Scris de | 9 martie, 2023
S-a lansat platforma Joblandia, o nouă posibilitate pentru tineri de a descoperi companii și oportunități de angajare

HR Club lansează platforma Joblandia, care facilitează accesul tinerilor la vizite în companii, mentorat, oportunități de angajare, învățare și acces direct la medii de muncă.

Astfel, în perioada martie – iunie 2023, în timpul programului Școala Altfel, liceele pot vizita sediile companiilor din mai multe orașe: Cluj, Iași, Constanța, Giurgiu, Alba Iulia, Ploiești, Timișoara, Brașov, Tg. Mureș, Covasna, Lugoj, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Piteși, Satu Mare. Companiile care și-au exprimat interesul de a se înscrie în platformă vin din domenii ca: banking, servicii de mobilitate, resurse umane, producție alimentară, retail, industria de automobile, petrol și gaze, asigurări, servicii profesionale, industria de electrocasnice sau de înfrumusețare.

22,4% dintre tinerii de 16-24 ani nu frecventează nicio școală si nu au niciun loc de muncă (conform INS 2022), iar cel mult 50% dintre studenții care încep o facultate o și finalizează. Mai mult, 75% dintre liceeni nu au vizitat niciodată o companie pentru a se informa în vederea unei decizii de carieră (Pulse Survey HR Club 2022).

Platforma Joblandia 

Joblandia propune trei etape prin care să faciliteze accesul elevilor la o mai bună înțelegere a pieței muncii. Prima dintre acestea este Săptămâna Joblandia – o alternativă practică de orientare profesională, prin care elevii merg în vizită la angajatori din mai multe orașe din țară, în perioada martie – iunie. În viitor, platforma va dezvolta Experiența Joblandia (etapa în care proiectul își propune să ajute studenții să își găsească locuri de muncă sau stagii de practică pe perioada verii), dar și Biblioteca Virtuală Joblandia (un spațiu cu resurse, anunțuri de angajare și oportunități de practică pentru tineri).

Asociația profesională HR Club susține proiectul atât cu fonduri, cât și cu resurse umane și expertiză profesională. Investiția totală în proiect este de peste 100.000 de euro, din partea HR Club și a partenerilor strategici, printre care și BCR.

„Vrem să ascultăm mai mult și să fim în mijlocul comunității, cu proiectele de care comunitatea are mai multă nevoie. Pentru că Joblandia este despre deschidere și spirit practic în educație, ne-am bucurat să sprijinim acest demers al comunității de HR din România. Investim în Joblandia nu doar resurse materiale dar și energie, idei și suport strategic. Vrem să le arătăm tinerilor că are sens să ai o carieră acum, în România. Vrem să le dăm încredere că astfel pot fi parte a soluției la marile provocări ale viitorului.”, spune Andreea Voinea, HR Director BCR și Președinte HR Club. 

Cum se pot înscrie liceele

Profesorii sau coordonatorii de activități din licee pot înscrie grupuri de elevi în platforma www.joblandia.ro. Orice liceu interesat se poate înscrie până la finalul lunii mai. Profesorii pot intra în platformă, iar odată înscriși, pot alege, împreună cu elevii, compania la care vor să meargă în vizită.

Cum se pot înscrie companiile 

Companiile din România se pot înscrie încă pe platforma Joblandia pentru a primi în vizită clase de elevi. Angajatorii interesați trebuie să completeze câteva date direct pe website, și au posibilitatea de a contacta Echipa Joblandia în mod direct pentru sprijin. 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,