Apple va lansa o aplicaţie pentru muzică clasică pe 28 martie

Scris de | 10 martie, 2023
Apple va lansa o aplicaţie pentru muzică clasică pe 28 martie

Apple nu se mulţumeşte doar cu aplicaţia Apple Music, care mai nou are şi funcţie Karaoke, ci vrea şi o aplicaţie separată pentru gusturi muzicale mai rafinate. Apple Music Classical se va lansa pe 28 martie.

Apple Music Classical va fi inclus cu un abonament Apple Music tipic. Apple se laudă cu „cel mai mare catalog pentru acest gen muzical, cu căutare integrată”. Apple Music Classical va include playlisturi curatoriate, albume în exclusivitate, pe care nu le găsiţi pe alte platforme. Sunt şi biografii ale compozitorilor şi ghiduri deep dive pentru opere cheie.

În plus, utilizatorii vor putea asculta muzica clasică în Spatial Audio. Firma din Cupertino lucrează la aplicaţie din 2021 încoace, când a cumpărat Primephonic, un serviciu de streaming de muzică clasică. Apple a închis ulterior acea platformă, dar a promis „o experienţă dedicată” pentru fanii muzicii clasice. Vor fi suportate doar terminalele iOS cu iOS 15.4 sau versiuni mai noi.

Utilizatorii vor putea căuta în Apple Music Classical opere după compozitor, după numele albumului, după dirijor sau numărul de catalog. Toate pot fi ascultate în 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless. Apple a comandat portrete speciale ale marlor compozitori special pentru acest serviciu.

Etichete: , , , , ,

Sursa: CNET