Următoarele căşti AirPods ar putea să îţi monitorizeze sănătatea

Scris de | 14 martie, 2023
Următoarele căşti AirPods ar putea să îţi monitorizeze sănătatea

În ultima jumătate de deceniu căştile TWS au evoluat mai degrabă la anulare de zgomot şi autonomie, poate şi la design. Nu au adus funcţiile revoluţionare promise de leak-uri sau brevete şi mă refer aici mai ales la monitorizarea sănătăţii. Ei bine viitoarele AirPods ar putea avea aşa ceva.

Deja avem ceasuri inteligente care pot monitoriza puls, EKG, SpO2, tensiune arterială, temperatură, VO2MAX, număra paşi, măsura stresul şi analiza somnul. Având în vedere apropierea de ureche şi existenţa de termometre pentru ureche folosite pentru copii, mă gândesc că nu ar fi greu de implementat un sistem de genul pe AirPods 4. Mark Gurman, analist specializat pe Apple la Bloomberg e convins că Apple va oferi monitorizare de fitness pe următoarele AirPods-uri.

Apple ar fi dedicat multe resurse proiectului şi pentru început vor fi colectate date despre auzul utilizatorului. Şi nu, nu vorbim despre funcţia LiveListen de accesibilitate, care există încă din 2018. Ea transformă o pereche de căşti Apple şi aparate auditive în microfoane remote. Ştiu că şi Samsung lucra la aşa ceva, iar căştile ar putea monitoriza şi fluxul sanguin din ureche, deci indică pulsul, poate şi SpO2.

Problema e cu spaţiul: corpul căştilor e mic şi nu ştiu cât loc ai să pui atât de mulţi senzori. Apoi e chestiunea cu autonomia….

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear