OpenAI dezvăluie GPT-4, care poate trece examenul de barou şi poate lucra cu imagini

Scris de | 15 martie, 2023
OpenAI dezvăluie GPT-4, care poate trece examenul de barou şi poate lucra cu imagini

Aşa cum ne aşteptam OpenAI a dezvăluit noua versiune de sistem din spatele lui Chat-GPT, care face chatbot-ul mult mai deştept. E vorba despre GPT-4, un AI multimodal, care poate trece examenul de Barou şi lucra cu imagini.

Noul model de AI poate recunoaşte text şi imagini acum şi e deja disponibil clienţilor serviciilor cu plată de la OpenAI (ChatGPT Plus). Preţul este de 0.03 dolari per mia de tokenuri prompt (750 de cuvinte) şi 0.06 dolari pentru mia de tokenuri completion (750 de cuvinte). Token-urile înseamnă text pur: cuvântul „fantastic” poate fi spart în tokenurile „fan”, „tas” şi „tic”.

Se pare că Microsoft s-a grăbit deja şi a implementat GPT-4 deja în Bing Chat. Alţi early adopteri sunt Stripe, dar şi Duolingo. GPT-4 poate genera text şi acceptă input prin text şi imagini. GPT-3.5, predecesorul său accepta doar text. Ni se promite că noul AI multimodal poate performa la nivel uman în diferite teste profesionale şi academice.

Spre exemplu GPT-4 trece cu brio un examen de Barou simulat, cu un scor care îl pune în top 10% dintre cei care au dat testul. GPT-3.5 era în cei mai de jos 10%. OpenAI a lucrat 6 luni la această versiune nouă şi a antrenat-o cu date disponibile public. Mai mult de atât, a lucrat cu Microsoft pentru a dezvolta un supercomputer de la zero în Azure, folosit pentru a antrena acest sistem.

Înţelegerea şi interpretarea de imagini e poate cea mai mare evoluţie a sa. Ea nu e încă disponibilă celor ce plătesc pentru serviciile OpenAI, cel puţin nu încă.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Techcrunch