Huawei Watch D, cel mai potrivit ceas pentru cei care trebuie să își monitorizeze constant starea de sănătate (P)

Scris de | 17 martie, 2023
Huawei Watch D, cel mai potrivit ceas pentru cei care trebuie să își monitorizeze constant starea de sănătate (P)

Încă de când au început să apară în mainstream, ceasurile inteligente au fost asociate mai întâi cu niște accesorii cool, care să oglindească ecranele smartphone-urilor chiar la încheietură, însă industria a înțeles rapid că este un potențial imens de a le transforma pe acestea și în instrumente utile de măsurare a parametrilor de sănătate, mai ales a celor cardiaci. Și într-o perioadă în care piața a ajuns la un „standstill”, în care eforturile de inovare păreau că se îndreaptă mai mult spre design, Huawei a lansat un smartwatch capabil să măsoare și tensiunea arterială, lucru care nu mai există pe vreun astfel de device.

Iar cei care au nevoie să monitorizeze frecvent acest aspect al sănătății lor, pot uita astfel de acele dispozitive de mărimi considerabile cu care obișnuiau să efectueze astfel de măsurători. Huawei Watch D este un smartwatch perfect capabil pentru orice funcție care e prezentă și pe restul dispozitivelor de la alți producători, dar și pentru monitorizarea tensiunii arteriale, toate acestea fiind posibile într-un factor de formă redus, cu nimic diferit față de alte gadget-uri de acest fel. Aici credem că este ceea mai mare miză.

Dacă până acum pacienții cu probleme cardiace trebuiau să investească în două astfel de dispozitive, au acum parte de un all-rounder foarte bun care le va detalia fiecare aspect al afecțiunii lor. De la tensiune arterială, la puls, oxigenare dar și măsurarea nivelului de stres, Watch D îi pune în temă în orice moment al zilei cu starea lor de sănătate, nemaifiind nevoie de alte dispozitive care să îi ajute cu acest lucru.

La fel cum e explicat și în review-ul complet al connect pentru Huawei Watch D, acesta se folosește de o curea specială pentru efectuarea măsurătorii pentru tensiunea arterială. Aceasta este ca o pernă de aer care se umflă pentru a replica mecanismul device-urilor tradiționale, care sunt de dimensiuni mult mai mari și care nu pot fi purtate la încheietură în orice moment al zilei. De altfel, și aplicația integrată Huawei Health are grijă să-ți amintească dimineața și seara că e timpul să îți măsori tensiunea, adică în acele momente ale zilei când doctorii recomandă să faci aceste măsurători.

Cum să îți măsori corect tensiunea cu Huawei Watch D:

  1. Asumă-ți postura pentru măsurare – așază-te pe un scaun și lipește spatele de spătar cu picioarele pe podea. 
  2. Începi măsurarea selectând funcția [Măsurarea tensiunii arteriale] din Huawei Watch D sau din aplicația Huawei Health
  3. Ține încheietura mâinii cu ceasul la nivelul inimii. Nu uita să menții postura naturală – brațul cu ceasul trebuie sprijinit de cot.
  4. Menține poziția corectă până când se efectuează măsurarea.
  5. Rezultatele măsurătorii tensiunii arteriale vor fi disponibile în aplicația Huawei Health.

Interpretarea rezultatelor obținute cu tensiometrul Huawei Watch D:

De asemenea, în ceea ce privește interpretarea rezultatelor obținute, Huawei Watch D va încadra parametrii tăi în trei culori distincte, după cum urmează: Verdele denotă rezultate foarte bune – sistemul tău cardiovascular este într-o formă excelentă. Culoarea portocalie semnalează un risc potențial – este recomandat să te adresezi medicului tău pentru o examinare generală pentru a te asigura că totul este în regulă. Dacă ceasul tău afișează culoarea roșie, trebuie să fie ceva în neregulă cu starea ta de sănătate – cu siguranță ar trebui să mergi la medic.

Acuratețea și precizia Huawei Watch D

Huawei Watch D are un senzor de înaltă rezoluție care înregistrează cu exactitate modificările tensiunii arteriale. Rezultatele sunt comparabile cu alte metode tradiționale, iar eroarea de măsurare este menținută la doar ± 3 mmHg. Huawei Watch D îți permite să setezi planuri de măsurare personalizate, pe baza cărora va trimite memento-uri ale tensiunii arteriale la ore programate, cum ar fi dimineața și seara, astfel încât să îți poți păstra starea de sănătate.

ECG cu Huawei Watch D

În plus, pe lângă faptul că Huawei Watch D a fost aprobat de autoritățile competente din România și poate fi comercializat ca dispozitiv medical, acesta poate efectua și ECG-uri. Iar asta contribuie la pachetul complet pe care îl oferă acest ceas pentru utilizatorii care au nevoie de măsurători dese și exacte ale sănătății cardiace.

Datele colectate în timpul testului oferă informații importante despre sănătate și pot constitui baza pentru interpretări ulterioare din partea medicului tău. Dacă este afișată pictograma ritmului sinusal, aritmia sau alte probleme de sănătate nu au fost detectate. 

Dacă afișajul arată două liniuțe (–) în loc de un rezultat, acest lucru se poate datora unei alunecări a degetului sau a unui puls extrem. Calmează-te și încearcă din nou după câteva minute.

Cum să efectuezi un ECG cu Huawei Watch D:

  1. Selectează caracteristica ECG din aplicația Huawei Health și urmează instrucțiunile afișate pe ecran. Asigură-te că ceasul se potrivește perfect la încheietura mâinii.
  2. Așază-ți mâna pe o masă sau pe poală, relaxează-ți mâna și degetele.
  3. Pune degetul pe electrodul ceasului (butonul roșu de jos) pentru a iniția măsurarea.
  4. Ține degetul pe buton până când primești un mesaj corespunzător.
  5. Vizualizează rezultatele pe cadranul ceasului sau folosind aplicația Huawei Health.

Etichete: , , , , ,