Franţa a interzis TikTok, Candy Crush, Netflix şi Twitter de pe anumite telefoane

Scris de | 25 martie, 2023
Franţa a interzis TikTok, Candy Crush, Netflix şi Twitter de pe anumite telefoane

Franţa se alătură listei de ţări care au interzis TikTok pe telefoanele angajaţilor guvernamentali, după SUA şi Marea Britanie. Francezii plusează totuşi şi au interzis şi Twitter, Candy Crush şi Netflix pe terminalele respective.

Informaţiile vin chiar de la cotidianul Le Monde, care scrie că guvernul francez interzice aplicaţiile „recreaţionale” precum TikTok, Twitter, Netflix şi Candy Crush de pe telefoanelor celor angajaţi în sectorul public. Aceste aplicaţii reprezita un risc de cyber securitate şi ar pune în pericol datele angajaţilor şi pe ale administraţiei. Lista de aplicaţii ar fi mai lungă şi nu a fost complet dezvăluită, încă.

Aparent vor fi totuşi unele excepţii în cazul aplicaţiilor pentru comunicare. Practic o echipă de social media va putea să îşi facă treaba fără probleme. Interdicţia intra în vigoare imediat, iar pedepsele se vor decide de la caz la caz, la nivel managerial. Nu va afecta şi telefoanele personale totuşi. În acest moment SUA, Canada, Comisia Europeană şi Marea Britanie au interzis TikTok pe telefoanele celor din instituţii publice.

Totul de teama colectării de date care vor ajunge la Guvernul chinez şi de teamă răspândirii de propagandă chineză. TikTok e negat în repetate rânduri că ar colabora cu Guvernul chinez şi oficialii ByteDance au repus recent mărturie în faţa autorităţilor americane.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Engadget