iOS 16.4 e acum disponibil; Ce e nou?

Scris de | 28 martie, 2023
iOS 16.4 e acum disponibil; Ce e nou?

Dacă e început de săptămână, e momentul pentru o nouă actualizare de iOS şi de această dată vorbim despre iOS 16.4. Teoretic trebuia să vină în aprilie, practic e deja aici. Softul ocupă 1.91 GB şi include 21 de noi emoji-uri, printre altele.

Printre aceste emoji-uri noi se numără o meduză, 3 inimi în culori diferite, un evantai şi un elan. Emoji-urile respective vor fi disponibile şi pe iPad OS 16.4, dar vor ajunge şi în noul watchOS şi macOS. Vom găsi de asemenea un meniu complet nou în zona de actualizare. Odată cu iOS 16.4 vom putea downloada şi instala o versiune beta direct din acel meniu şi nu va mai trebui să intrăm pe vreun site şi să instalăm manual fişiere .ipsw.

Aflăm şi că website-urile care sunt adăugate pe homescreen pe iPhone sau iPad, ca un soi de web app vor putea trimite notificări push ca şi pe Mac. Funcţia fusese anunţată încă din vara lui 2022 pentru iOS 16, dar de abia acum apare. Web app adăugate pe un homescreen pot solicita permisiunea de a primi notificări push printr-un buton „subscribe” sau o altă interacţiune directă similară.

Notificările se vor putea administra pentru fiecare web app separat şi vor putea fi primite pentru fiecare site separat. În plus vom putea să le integrăm în zona Focus, încât să apară în Daily Summaries. Putem configura şi când şi cum să le primim. Apar şi badge-uri pentru web apps, noi animaţii pentru datul de pagini în Apple Books, imitând răsfoitul clasic.

Aplicaţia Podcasts va avea canale în zona Library, iar Up Next îţi oferă opţiuni ca Resume, Remove, Start Saved Episodes. iOS 16.4 extinde disponibilitatea serviciilor SOS prin satelit în ţări ca Austria, Belgia, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia. Apar şi noi acţiuni în Shortcuts, pentru a crea un workflow ce blochează ecranul telefonului şi controlează Always On Display-ul.

Always On Display-ul de pe iPhone 14 primeşte acum o mutare de bife/opţiuni în Settings. Poate cea mai importantă funcţie nouă este izolarea vocii în cazul apelurilor celulare, blocând zgomotul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Macrumors