Nokia dezvăluie o interfaţă complet nouă pentru mobil, Pure UI

Scris de | 30 martie, 2023
Nokia dezvăluie o interfaţă complet nouă pentru mobil, Pure UI

Nokia nu renunţă la lupta pentru piaţa smartphone şi dezvăluie o interfaţă complet nouă pentru mobil, Pure UI. Este o creaţie a Nokia Design Team, care a inventat un limbaj de design complet nou. E gândit pentru a fi utilizat pe telefoanele Nokia, dar şi pe alte produse Nokia.

Designul e conceput să fie flexibil şi future proof, e gândit pe mai mulţi ani şi e curat şi minimalist. Are ceva din estetica lui Windows 11, şi ceva din estetica platformelor trecutului de la Nokia, Meego şi Maemo. E folosit şi mult albastru, în diferite nuanţe, culori clasice pentru Nokia, plus o iconografie şi font complet noi. Suntem la stadiul în care s-au finalizat template-urile şi ghidurile care vor stabili look-ul final.

Fontul Nokia Pure va fi folosit în toată interfaţa. Iconurile sunt bazate pe tuşe groase de „pensulă digitală”, iar grosimea se poate schimba în funcţie de afişaj şi dispozitiv. Animaţiile sunt unele cât se poate de line, în special în zona care trebuie să atragă privirea. E suportat şi Dark Mode, cu elemente şi iconuri care îşi vor ajusta stilul din mers. Până acum telefoanele Nokia au avut o interfaţă în mare stock Android, dar pe viitor acest lucru se va schimba, pe măsură ce mergem spre Pure UI.

Încă nu e clar când se va întâmpla asta, dar sunt şanse să vedem ceva de gen la IFA 2023 la toamnă.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena