MWC 2023: Nokia G22 a sosit şi e un telefon pe care îl poţi repara acasă

Scris de | 26 februarie, 2023
MWC 2023: Nokia G22 a sosit şi e un telefon pe care îl poţi repara acasă

HMD a anunţat pe 25 februarie telefonul Nokia G22, care se axează pe uşurinţa de reparare şi sustenabilitate. E genul acela de telefon pe care îl poţi repara acasă, iar specificaţiile sale le aflaţi mai jos.

Nokia G22 e gândit pentru posesorul de telefoane care vrea să îşi păstreze terminalul pentru cât mai mult timp posibil. HMD vrea să facă înlocuirea componentelor sale cât mai facilă. O înlocuire de baterie a lui Nokia G22 necesită în jur de 5 minute şi toate uneltele de care ai nevoie sunt o cheiţă SIM, o pană de chitară şi o şurubelniţă.

Schimbarea ecranului necesită în jur de 20 de minute, cu câteva unelte extra. HMD a încheiat un parteneriat cu iFixit pentru a beneficia de unelte, ghid şi componente, încât să îţi schimbi acasă ecran, port, baterie. Ce a făcut HMD a fost să scadă numărul de paşi necesari pentru a înlătura capacul din spate şi nu mai e nevoie nici de alcool pentru a dizolva adezivul bateriei.

Acum, trecând la telefon, Nokia G22 are un spate fabricat din 100% plastic reciclat, iar tot ambalajul său e la rândul său reciclat. În ce priveşte lista de specificaţii, Nokia G22 vine cu un panou HD+ de 6.52 inch, cu refresh rate de 90 Hz şi protecţie Gorilla Glass 3. În faţă se află o cameră selfie de 8 MP, care realizează deblocare facială şi cu mască.

Lateral găsim cititorul de amprente, iar la interior există o baterie de 5050 mAh, un procesor Unisoc T606, 4 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare. Nokia G22 se livrează cu Android 12 la bord şi urmează să primească 2 ani de actualizări de OS şi 3 ani de actualizări de securitate.

Nu am uitat de camera principală: 50 MP + 2 MP Macro + 2 MP Bokeh. Produsul se vinde chiar acum, pe albastru sau gri de la suma de 179 de euro.

Etichete: , , , ,