NASA anunţă numele celor 4 astronauţi care vor orbita Luna cu misiunea Artemis 2

Scris de | 4 aprilie, 2023
NASA anunţă numele celor 4 astronauţi care vor orbita Luna cu misiunea Artemis 2

NASA se apropie tot mai mult de momentul la care visam de 50 de ani: revenirea omului pe Lună. Se va întâmpla în 2025 dacă totul merge bine, dar înainte de asta vom orbita Luna prin intermediul misiunii Artemis 2. Ei bine NASA tocmai a dezvăluit numele celor 4 astronauţi care iau parte la Artemis 2.

S-a speculat mult pe seama acestui subiect şi s-au făcut multe deliberări, dar acum ştim echipajul. Aceşti patru sunt primii oameni care vor călca pe satelitul natural al Pământului de la misiunea Apollo 17 din 1972 încoace. 3 dintre astronauţi, Christina Koch, Victor Glover şi Reid Wiseman provin din SUA, iar Jeremy Hansen din Canada. Acest cvartet aduce nenumărate premiere pentru misiunile NASA: prima femeie într-o misiune lunară (Koch), primul canadian care explorează Luna (Hansen) şi primul afro american care va orbita Luna (Glover, pilotul misiunii).

Misiunea Artemis II va dura 10 zile şi va implica o lansare de la Space Launch System din Florida, în vreme ce naveta Orion se va ocupa de calatoria în jurul Lunii şi revenirea pe Terra. Drumul spre Lună durează 4 zile şi ţinta este partea sa întunecată. Apoi folosind propulsia, astronauţii vor ajunge la 10.000 de kilometri dincolo de partea îndepartată a Lunii şi vor folosi gravitaţia pentru a reveni pe Terra, amerizând în Oceanul Pacific.

Misiunea ar trebui să aibă loc la final de an 2024. Apoi vine misiunea Artemis III, care va aduce astronauţi pe suprafaţa Lunii, teoretic în 2025 sau 2026. Dacă totul merge bine şi acolo vom avea şi misiuni pe Marte.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear