Franţa vrea să combată filtrele influencerilor

Scris de | 6 aprilie, 2023
Franţa vrea să combată filtrele influencerilor

După ce Franţa le-a pus gând rău corporaţiilor tech americane şi le-a taxat şi amendat cât de mult a putut, acum ia în colimator influencerii. Aceştia vor fi obligaţi să semnaleze dacă folosesc filtre în fotografii şi nu au voie să promoveze operaţiile plastice.

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire a propus o nouă legislaţie, prin care influencerii şi modelele de pe site-urile de socializare trebuie să menţioneze că folosesc filtre şi alte mecanisme de retuşare. Guvernul ia măsurile necesare pentru a limita efectele psihologice ale utilizării social media. Dacă nu respectă regulile, influencerii pot lua amenzi de până la 32.000 de dolari sau chiar până la 2 ani de închisoare.

Fost ministru al sănătăţii, Le Maire vede actualele repere de frumuseţe de pe Instagram ca o modalitate de a promova anorexia în rândul tinerilor. Un sondaj făcut recent de Dove arată că aproape 50% dintre femei nu simt că au încredere în imaginea lor fără filtre sau produse de frumuseţe aplicate. Noua legislaţie franceză mai interzice influencerilor să promoveze operaţii estetice, servicii financiare, criptomonede şi produse sau servicii catalogate drept scam.

La anumite produse se mai poate face reclamă, dar cu avertizări, în cadrul jocurilor video cu loot box-uri şi jocurilor de noroc. În plus orice promovare cu plată trebuie semnalată, inclusiv cu numele companiei. Nu au voie să fie promovate produse care nu au fost aprobate pentru utilizare în UE.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Petapixel