Primark vrea să reducă risipa cu lansarea primei sale colecții circulare

Scris de | 13 aprilie, 2023
Primark vrea să reducă risipa cu lansarea primei sale colecții circulare

Primark lansează prima sa gamă de produse concepute și realizate în așa fel încât să poată fi revalorificate sau reciclate. De la jumătatea lunii aprilie, clienții pot cumpăra noua colecție de produse circulare, concepută conform noului standard de produse circulare al Primark.

Colecția de 35 de piese, care include articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii, cuprinde modele care pot fi combinate și asortate cu piesele de bază din propria garderobă. De la compoziția fibrelor până la durabilitatea și reciclabilitatea sporită, fiecare piesă a fost concepută cu atenție pentru a susține ambiția Primark de a se îndrepta către un viitor mai circular. Această colecție este o premieră pentru Primark, urmând să fie completată de altele pe parcursul acestui an.

De la pantaloni largi din denim și blugi cu croială relaxată până la jachete tip cămașă din denim și tricouri cu croială relaxată, colecția este alcătuită din vedete ale garderobei de primăvară/vară pe care le poți combina și asorta, știind că pot fi reciclate în haine și materiale noi atunci când ajung la sfârșitul ciclului de viață.

Colecția se bucură de același raport calitate-preț tipic Primark, cu prețuri variind de la 22 lei la 125 lei, toate acestea făcând parte din angajamentul Primark de a se asigura că moda mai durabilă este accesibilă tuturor clienților. Fiecare piesă din colecție a fost proiectată și fabricată în așa fel încât să poată fi revalorificată sau reciclată, cu accent pe trei elemente cheie:

  1. Materiale din surse mai sustenabile: hainele din colecție au în compoziție cel puțin 95% bumbac din Programul Primark pentru bumbac sustenabil, care îi îndrumă pe cultivatorii de bumbac să utilizeze mai puțină apă, îngrășăminte chimice și pesticide, obținând astfel un profit mai mare. Restul de 5% este alcătuit din elemente decorative, ornamente sau nasturi care, acolo unde este posibil, au fost concepute pentru a fi detașabile sau reciclabile.
  2. Durabilitate: totul are un ciclu de viață, chiar și hainele. Dar cât timp ar trebui să țină un articol și ce pot face Primark și clienții pentru a-i prelungi durata de viață sunt aspecte pe care Primark își propune să le abordeze. Această nouă colecție a fost testată pentru o durabilitate sporită, în conformitate cu noul standard de rezistență sporită la spălare al Primark.
  3. Reciclabilitate: fiecare piesă este concepută pentru a fi reciclată la sfârșitul ciclului său de viață. Acest lucru înseamnă că, acolo unde este posibil, elementele decorative și nasturii pot fi îndepărtați, astfel încât articolele să poată fi mai ușor de reutilizat sau reciclat, fie în fibre noi, fie în produse noi. Clienții își pot lăsa hainele uzate la punctul local de donare a textilelor, care este disponibil în prezent în magazinele Primark din anumite piețe.

Etichete: , , ,