Sega cumpără Rovio, creatorul Angry Birds pentru 700 de milioane de euro

Scris de | 19 aprilie, 2023
Sega cumpără Rovio, creatorul Angry Birds pentru 700 de milioane de euro

Tranzacţia începutului de an 2023 din domeniul gaming-ului vizează poate cel mai apreciat brand finlandez de la Nokia încoace, Rovio. Creatorul Angry Birds va fi cumpărat de către gigantul japonez Sega contra sumei de 706 milioane de euro.

Creatorul personajului Sonic the Hedgehog îşi va aduce în portofoliu un nume mare din mobile gaming şi nu numai. În acelaşi timp îşi va pune la dispoziţie conexiunile pentru ca Angry Birds să ajungă pe mai multe platforme. Posibil să vedem şi un crossover între Sonic şi Angry Birds. La urma urmei păsările nervoase au avut parte de jocuri cu personaje din Star Wars, Transformers şi alte crossover-uri trăznite.

Rovio a anunţat tranzacţia pe 18 aprilie, subliniind şi că Angry Birds a fost primul joc de mobil descărcat de 1 miliard de ori. Ne-a amintit tututor că a produs două filme de animaţie de lung metraj, iar recent a lansat şi un joc de lupte cu bărci, Battle Bay. Rovio avea 550 de angajaţi la final de an 2022 şi 8 studiouri de dezvoltare în toată lumea. Atinsese 5 miliarde de descărcări cu toate titlurile sale la ultima verificare.

Piaţa de gaming globală va creşte la 263.3 miliarde de dolari până în 2026, din care gaming-ul pe mobil va reprezenta 56%. Veniturile finlandezilor au crescut la 317.7 milioane de euro în 2022, faţă de 272.3 milioane în 2020, dar profitul operaţional a scăzut cu 14 milioane de euro.

Etichete: , , ,