Samsung Galaxy S24 va împrumuta o tehnologie de la automobilele electrice

Scris de | 24 aprilie, 2023
Samsung Galaxy S24 va împrumuta o tehnologie de la automobilele electrice

Chiar dacă mai sunt multe luni până când se lansează Samsung Galaxy S24 şi S23 a sosit de abia de 3 luni, iată că zvonurile despre el continuă să apară. Acum aflăm ca bateriile acestor telefoane vor împrumuta o tehnologie de la automobilele electrice.

Dacă totul merge bine, atunci Samsung va lansa telefonul Samsung Galaxy S24 prin ianuarie 2024. Ar trebui să aducă pe S24 Ultra cu o cameră mai puţin, conform unor zvonuri recente, iar bateriile vor primi încărcare mai rapidă. Apropo de baterii, ele vor primi un design stacked, inspirat de industria auto, conform unor insideri.

Informaţiile vin chiar din Coreea de Sud, mai precis de la publicaţia The Elec. Ei afirmă că divizia Samsung SDI, care se ocupă de R&D pentru baterii destinate vehculelor va aduce conceptul de baterii stacked pe telefoane (celule suprapuse). În loc să schimbe compoziţia chimică a bateriei vom avea o schimbare a modului în care sunt aranjate celulele. Rezultatul este o densitate crescută a energiei şi mai multă capacitate în acelaşi volum.

Audi Q8 e-tron spre exemplu foloseşte o tehnologie similară pentru a pune o baterie de 114 kWh la interior. Evident tehnologia e diferită pentru telefoanele mobile, dar un upgrade tot o să vedem, de cel puţin 10%. Samsung ar putea să pună aceeaşi capacitate de baterie într-un pachet mai mic, eliberând loc pentru alte componente. În general bateria e prima componenta asamblată, de aici vestea prematură.

Aşteptăm şi un CPU Exynos 2400 la interior cu un GPU foarte puternic, produs de AMD.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena