Elevii români, din nou printre cei mai buni din lume la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Scris de | 26 aprilie, 2023
Elevii români, din nou printre cei mai buni din lume la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

3 echipe de elevi care s-au calificat în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație, precum și o echipă calificată în urma campionatului FTC din India, ne-au reprezentat țara la Campionatul Mondial FIRST din Houston, SUA. Între 19 și 22 aprilie, spectatorii și urmăritorii online au asistat la competiții pline de adrenalină, iar elevii români s-au întâlnit cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea.

Echipele noastre au fost admirate de către toți participanții, atât grație priceperii lor cât și datorită rezultatelor excelente de anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial. Românii s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii și s-au întors acasă învingători, cu 6 premii obținute în SUA.

4 echipe ne-au reprezentat țara, din București, Ploiești, Iași și Pitești, alături de cei 4 finaliști Dean’s List din Ploiești, Hunedoara, Focșani și Buzău.

Iată premiile obținute de români la Campionatul Mondial din Houston, SUA:

  • MOTIVATE Award WINNER, pentru echipa Ro2D2 (Jemison division) din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazu.
  • MOTIVATE Award 2nd place pentru echipa PEPPERS (Franklin division) din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil
  • DESIGN Award 3rd place pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa TehnoZ (Ochoa division)
  • CONTROL Award 3rd place pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu, în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,