Apple vrea să te înveţe să fii mai sănătos cu un „guru AI”

Scris de | 27 aprilie, 2023
Apple vrea să te înveţe să fii mai sănătos cu un „guru AI”

Cu toţii ne luăm sfaturile legate de sănătate de la vreun guru pe care l-am găsit pe Internet, fie că e Joe Rogan sau vreun nutriţionist local. Ei bine Apple vrea să ne ofere aşa ceva sub forma unui serviciu, un health coach pe bază de AI, care e în lucru acum.

Deocamdată serviciul este cunoscut sub numele de Quartz, conform unui redactor de la Bloomberg, Mark Gurman. În plus gigantul tech are chiar în lucru o tehnologie care urmăreşte emoţiile. Tot în această zonă legată de sănătate şi welness, Apple pregăteşte o versiune de iPad a aplicaţiei Health de pe iPhone.

Serviciul de tip coach pentru sănătate, cel bazat pe AI ajută utilizatorii să fie motivaţi şi să rămână motivaţi în vreme ce fac sport. Le dă şi sfaturi legate de nutriţie şi somn. AI-ul va prelua informaţii de pe Apple Watch-ul utilizatorului şi va dezvolta programe de fitness adecvate pentru fiecare persoană. Evident totul contract cost, sau eventul inclus în Apple Fitness+.

Apple pune mare accent pe acest proiect şi are inclusiv ingineri din segmentele Siri, AI şi Health la lucru pe proiect. Teoretic s-ar lansa prin 2024, dar AI coach-ul ar putea fi amânat sau anulat chiar. Între timp Apple Health va primi o zonă pentru tracking-ul de emoţii şi administrarea de afecţiuni ale vederii.

Mai multe detalii aflăm în iunie la WWDC 2023.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Techcrunch