ROG Ally, atac direct la Steam Deck: cât va costa noua consolă handheld de la ASUS

Scris de | 28 aprilie, 2023
ROG Ally, atac direct la Steam Deck: cât va costa noua consolă handheld de la ASUS

Lupta în piața consolelor handheld începe să devină din ce în ce mai aprigă, iar ASUS se pregătește să își facă intrarea în această piață în mare stil, cu ROG Ally. Acesta se laudă că este mai rapid decât Steam Deck-ul, fiind superior în marea majoritate a specificațiilor, însă un aspect pentru care exista încă un semn de întrebare până zilele trecute era cel al prețului. Mulți speculau că acesta ar urma să fie semnificativ mai mare decât cel al consolei celor de la Valve, însă se pare că ROG Ally ar putea să fie un concurent mult mai serios decât și-ar fi dorit producătorii Steam Deck-ului.

Modelul high-end al ROG Ally ar urma astfel să coste „doar” 699 de dolari. Vorbim aici de echiparea cu un AMD Z1 Extreme la interior, 16GB de memorie RAM și 512GB SSD, ceea ce face ca ROG Ally să coste doar cu 51 de dolari mai mult decât varianta de 512GB de la Steam Deck.

Informația vine de la The Verge, care creditează alți trei leakeri din industrie care au anunțat același preț. Bineînțeles, confirmarea oficială va veni pe 11 mai, atunci când consolele vor fi oficial disponibile, însă asta poate indica și un eventual preț pentru varianta mai simplă a lui ROG Ally, cu AMD Z1 la interior, care să îi facă o concurență serioasă Steam Deck-ului de 64GB, care costă 399 de dolari.

Etichete: , , , , , ,