REVIEW Kingston DataTraveler Max 1TB, un stick USB-C onest și bun la toate

REVIEW Kingston DataTraveler Max 1TB, un stick USB-C onest și bun la toate

Scris de | 3 mai, 2023

Nu pot să spun că unul dintre lucrurile care mi se întâmplă cel mai des sunt momentele în care testez stick-uri USB, poate pentru că sunt acele device-uri pe care le luăm de-a gata de multe ori, neavând funcții sexy, precum un telefon sau un laptop de gaming, ceva flashy. Însă ele sunt indispensabile în viața de zi cu zi, și am zis să împărtășesc câteva detalii despre Kingston DataTraveler Max, companionul meu de zi cu zi care mă ajută să-mi gestionez mai bine fișierele.

Încă din start trebuie să menționez că acesta nu este neapărat un review în adevăratul sens al cuvântului, ci pur și simplu un material prin care încerc să explic cun un stick bun nu ar trebui să-și facă simțită prezența, ci doar să-și facă treaba pentru care ai nevoie de el. Iar DataTraveler Max e atât de light încât uneori uit că îl am după mine, însă cele mai importante fișiere de care am nevoie sunt în siguranță pe acesta.

Capacitate & Viteze

Varianta de DataTraveler Max care și-a făcut loc în ghiozdanul meu de zi cu zi este cea de 1TB, deoarece am nevoie de ceva mai mult spațiu, într-o meserie care implică multă fotografie și chiar și filmare. Acesta este foarte versatil prin prisma faptului că vine la pachet cu o conexiune USB-C, și se potrivește în mai orice înseamnă laptop, ultrabook, tabletă sau telefon în 2023. Este o soluție excelentă care se adaptează on-the-go și care te va ajuta să muți fișiere seamless dintr-un dispozitiv în altul.

Un alt lucru pe care l-am remarcat la DataTraveler Max și care îmi place destul de mult este dat chiar de o caracteristică a designului său. Acesta are mufa retractabilă, tocmai pentru a fi protejată în caz că ești un utilizator nu tocmai ordonat, cam ca mine, și îți vine să-l arunci de colo-colo în ghiozdan sau buzunar. Este foarte ușor de rupt, iar kingston s-a gândit la o soluție ca să rezolve și acest aspect.

În ceea ce privește vitezele pe care le-am obținut cu Kingston DataTraveler Max, pentru a vedea exact ce poate micul device m-am folosit de CrystalDiskMark 8.0.4, acolo unde am văzut la ce standarde se ridică și care este performanța mai ales în ceea ce privește viteza secvențială de scriere. Și totul s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele, care erau deja destul de mari. Dacă este un lucru pe care îl urăsc cu adevărat, este așteptarea degeaba după viteze nu tocmai bune, de transfer, de internet etc, înțelegi ce vreau să zic. Astfel că avem așa: 

Cel mai important parametru de aici la care trebuie să ne uităm în primul rând este viteza secvențială de scriere, care atinge și chiar depășește pragul de 1TB pe secundă. Și nu numai atât, dar și la scriere stăm la fel de bine, DataTraveler Max aproape reușind să atingă același prag despre care am vorbit și mai devreme. Părerea mea proprie și personală e că e greu să îți dorești ceva mai rapid în ziua de azi și că vitezele pe care le-am obținut noi în testele benchmark grăiesc de la sine.

Iar în ceea ce privește scenariile reale de utilizare, eu văd acest stick ca fiind ideal pentru cei care lucrează cu multe fișiere video, de rezoluție până la 4K. Transferurile au loc rapid, iar stocarea, oricât de temporară ar fi, este foarte ofertantă. Desigur, dacă nu ai nevoie de chiar 1TB pentru workflow-ul tău de zi cu zi, DataTraveler Max se mai găsește și în versiunile de 256GB și 512GB. Și nu în ultimul rând, poți beneficia și de o mufă de conexiune USB-A, însă, cel mai probabil vitezele de transfer nu vor fi aceleasi.

Concluzia connect

Kingston DataTraveler Max este un companion de nădejde, numai bun pentru videografi, fotografi sau pur și simplu pentru utilizatori care au nevoie de un spațiu mărit de stocare și de viteze care ating fără probleme pragurile pe care le vedem în advertisingul celor de la Kingston. Conexiunea poate fi pe USB-C sau USB-A, iar stick-ul per total este unul extrem de prietenos cu buzunarul, la propriu.

Etichete: , , , , ,