Apple are în vedere două tipuri de roboți, printre care și unul umanoid, pentru a crea următoarea generație de dispozitive inteligente pentru casă, spune analistul Ming-Chi Kuo. Într-o postare pe X, analistul dezvăluie că Apple se află în „faza incipientă de demonstrare a conceptului pe plan intern”.
Robot umanoid Apple
Ming-Chi Kuo este un analist financiar specializat în predicții privind activitatea companiei Apple. Întrucât produsele companiei americane sunt asamblate în China, Kuo are surse în lanțul de producție și aprovizionare din Asia, care îi dezvăluie diverse detalii. Comentariile sale oferă adesea o privire solidă asupra viitoarelor produse Apple, chiar dacă s-ar putea ca acestea să nu fie întotdeauna corecte.
Kuo spune că, în timp ce industria dezbate „meritele modelelor umanoide versus non-umanoide”, Apple ia în calcul ambele variante. Verificările lanțului de aprovizionare indică că inginerii Apple sunt interesati de percepția utilizatorilor privind colaborarea pe viitor a oamenilor cu roboții. Nu este stabilit ce aspect fizic vor avea, așa că este pus accent mai mult pe hardware și software, cel puțin deocamdată, decât pe design.
În timp ce rapoartele anterioare sugerau că Apple ar putea dezvălui primul său dispozitiv robotizat până în 2027, Kuo crede că acest lucru nu se va întâmpla înainte de 2028. El afirmă că Apple a fost „neobișnuit de deschisă cu privire la împărtășirea unora dintre cercetările sale în domeniul roboticii în faza incipientă”. Motivul principal, potrivit analistului, ar putea fi atragerea de specialiști din domeniu în laboratoarele sale.
Recent, cercetătorii companiei au postat câteva cazuri de utilizare pentru un robot non-uman. Există chiar și un videoclip care evidențiază modul în care ar putea interacționa cu mediul înconjurător, arătând câteva idei inteligente, cum ar fi iluminarea unei cărți, a unei mese sau a unui perete și a răspunde la comenzile umane.
Kuo a încercat să explice și stadiul în care se află robotul Apple. Oamenii vorbesc adesea despre etapele de dezvoltare folosite de Apple pentru produse noi (NPI – new product introduction, EVT – engineering validation test și MP -mass production). În general nu se discută despre POC – proof of concept. Acesta este însă terenul de testare al Apple, care verifică dacă ideile de produse și tehnologiile de bază sunt viabile înainte de lansarea oficială. Se zvonește că telefonul pliabil al Apple este în prezent în stadiul POC. Cu toate acestea, multe proiecte nu progresează niciodată dincolo de POC. Apple Car este probabil cel mai notabil exemplu de proiect care a rămas blocat în această etapă.
În ultima perioadă, tot mai multe companii mari, precum Tesla, Toyota sau Boston Dynamics au dezvoltat roboți umanoizi. Aceștia vor fi folosiți nu doar pentru acasă, ci și pentru a lucra în fabrică. Un astfel de segment nu poate fi ignorat de o corporație precum Apple.