Intel renunţă la brandingul Core i3, i5, i7, i9 pe anumite produse

Scris de | 8 mai, 2023
Intel renunţă la brandingul Core i3, i5, i7, i9 pe anumite produse

Intel se pregăteşte să schimbe branding-ul produselor sale şi ne referim aici evident la procesoare. După scăparea unui procesor Intel Meteor Lake-P, acum aflăm că numele Intel Core i3, i5, i7 şi i9 vor dispărea de pe anumite produse.

Bernard Fernandes, director global de comunicaţii la Intel a confirmat zvonurile cu privire la schimbarea de nume de la Intel. Cu o săptămână în urmă apărea pe site-ul Ashes of the Singularity listarea unui produs nou cunoscut drept Core Ultra 51003H. Acum se pare că Intel va înlocui branding-ul Core i5 cu o nouă segmentare Core 5.

Nici tweet-ul directorului Intel şi nici leak-ul nu vor afecta seriile de pe mobil şi de pe desktop. Din câte ştiam compania va oferi un refresh al lui Intel Raptor Lake în a doua parte a anului. Zvonacii afirma că „Ultra” ar fi o sub-serie opţională şi se va aplica doar la noile SKU-uri:

Possibil rebranding Intel Core Mobile H-series:

  • Core i9 1XX00H → Core (Ultra) 9 1X0XH
  • Core i7 1XX00H → Core (Ultra) 7 1X0XH
  • Core i5 1XX00H → Core (Ultra) 5 1X0XH
  • Core i3 1XX00H → Core (Ultra) 3 1X0XH

Directorul Intel a declarat că firma se află la un punct vital pentru dezvoltarea produselor sale next gen. Şi AMD a făcut o schimbare similară de denumiri pentru produsele pentru mobile de anul trecut. Le-a permis celor de la AMD să amestece 3 arhitecturi Zen şi 2 RDNA sub o singură umbrelă.

Etichete: , , , ,

Sursa: videocardz