Un artist din Coreea de Sud s-a folosit de inteligența artificială pentru a lansa o melodie în 6 limbi diferite

Scris de | 16 mai, 2023
Un artist din Coreea de Sud s-a folosit de inteligența artificială pentru a lansa o melodie în 6 limbi diferite

Trendul folosirii AI-ului în muzică rămâne unul de actualitate, de data aceasta un artist din Coreea de Sud folosindu-se de inteligența artificială pentru a lansa o nouă melodie în 6 versiuni diferite, fiecare în altă limbă. Cântărețul se numește MIDNATT, pe numele său real Lee Hyun, și are în spate aceeași companie ca și superstarurile K-Pop, BTS. Piesa „Masquerade” a fost inițial înregistrată în coreeană și apoi realizată cu ajutorul companiei de tehnologie audio AI Supertone în engleză, japoneză, chineză, spaniolă și vietnameză.

„MIDNATT a cântat piesa în șase limbi” se arată într-un comunicat de presă oficial, „iar pronunția unor vorbitori nativi a fost aplicată pe melodie pentru a îmbunătăți pronunția și intonația artistului”. Supertone a fost folosit și pentru a crea mai multe voci artificiale în melodie, folosindu-se chiar de vocea lui Lee Hyun, astfel fiind realizată inclusiv vocea unei femei.

Experimentul a fost numit „Project L” în interiorul companiilor implicate, și a fost „lansat cu scopul de a oferi fanilor muzicii din întreaga lume o experiență muzicală care depășește limitele fizice ale K-pop-ului”. Piesa are și un videoclip, și poți selecta varianta audio pe care o dorești din meniul de setări de pe YouTube. MIDNATT nu poate fi văzut fredonând unele versuri în clip, tocmai pentru ca acesta să poată fi potrivit pentru orice limbă ai alege.

Etichete: , , , , ,

Sursa: This K-pop artist uses AI to sing in 6 languages